Hamilton's F1-film gericht op diversiteit: 'Het is zoals de F1 in de toekomst moet zijn'

De aankomende F1-film met Brad Pitt en Lewis Hamilton heeft volgens de zevenvoudig wereldkampioen maar één duidelijk doel: zo divers, representatief en inclusief mogelijk zijn. De cast van de film moet een weerspiegeling wordne van de toekomst van de Formule 1.

Hamilton's F1-film gericht op diversiteit: 'Het is zoals de F1 in de toekomst moet zijn'

Het Formule 1-filmproject van Brad Pitt en Lewis Hamilton draait inmiddels op volle toeren. Begin 2022 werd de film opgepikt door Apple na een hevige biedingsoorlog met Netflix, MGM, Disney, Paramount, Amazon en Sony. Naast Pitt en Hamilton zijn nog twee grote namen aan het project verbonden: topproducer Jerry Bruckheimer (Top Gun, Bad Boys, Days of Thunder) en regisseur Joseph Kosinski (TRON: Legacy, Oblivion, Top Gun: Maverick).

De film zal draaien om een oude F1-held (Pitt) die een comeback maakt in de sport om een veelbelovende jongeling te begeleiden én nog een keer voor de titel te gaan. Voor de kenners: dat is precies dezelfde rol die Sylvester Stallone vertolkte in de hilarische slechte CART-film Driven.

Hamilton beslist mee

De nog naamloze film zit momenteel in de castingfase. Bij de lancering van de nieuwe Mercedes F1-wagen deed Sir Lewis Hamilton een boekje open over dat proces. De Brit is naar eigen zeggen namelijk erg nauw betrokken bij de selectie van de acteurs die Pitt moeten gaan ondersteunen:

"We zitten nu in een proces om het karakter te casten die naast Brad [Pitt] zal figureren, wat opwindend is. Dat is het process van naar ze kijken. Ze sturen een video. We hebben beelden van ze bekeken waarin ze bepaalde scenes doen, en dat lopen we door. Ik heb in het kantoor gezeten bij Jerry [Bruckheimer], Joe [Kosinski] en Brad, en we hebben naar ze gekeken en onze input gegeven en wat we denken."

Hamilton's visie van de F1

Sir Lewis heeft de kwaliteit van de acteurs kennelijk niet op de eerste plaats staan. De zevenvoudig wereldkampioen maakt er namelijk meteen een punt van dat de cast van zijn film zo divers, representatief en inclusief mogelijk moet zijn. De film moet namelijk een weerspiegeling gaan worden van hoe de Formule 1 er volgens Hamilton uit zou moeten zien:

"Mijn taak, en ik denk verantwoordelijkheid, is om er zeker van te zijn dat het divers is. Ik wil de film maken in de trend van diversiteit en representatie, ik wil dat het is zoals de Formule 1 in de toekomst zou moeten zijn, en nu zou moeten zijn, maar in de toekomst zal zijn. Dus ik wil vrouwelijke monteurs zien. Ik zou het geweldig vinden om een vrouwelijke coureur te zien."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, NLBeeld / ProShots