Dit zijn de voordelen van shortlease

Als je op zoek bent naar een auto voor een kortere periode dan kan shortlease wel eens de oplossing zijn die je zoekt. Maar wat is shortlease nu precies en hoe werkt het? In dit artikel vertellen we je er alles over!
@media (max-width: 679px){#fig-64211f010349f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64211f010349f img{#fig-64211f010349f img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-64211f010349f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64211f010349f img{#fig-64211f010349f img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-64211f010349f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64211f010349f img{#fig-64211f010349f img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-64211f010349f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64211f010349f img{#fig-64211f010349f img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Dit zijn de voordelen van shortlease

Shortlease wordt ook wel flexlease genoemd. Het is een type autoleaseovereenkomst die wordt aangeboden aan zowel bedrijven als particulieren. Het belangrijkste verschil tussen shortlease en traditionele lease is de duur van de leaseperiode. Bij shortlease gaat het om een contractperiode van één tot zo’n 24 maanden. Dit is aanzienlijk korter dan de 3 tot 5 jaar van een reguliere leaseovereenkomst.

Shortlease is een goede optie voor bedrijven die een auto voor een tijdelijke periode nodig hebben. Het kan ook handig zijn voor particulieren die bijvoorbeeld een tijdelijke baan hebben in een andere stad en daar een auto voor nodig hebben. Het is ook populair onder mensen die de vrijheid willen hebben om van auto te veranderen zonder vast te zitten aan een langlopende leaseovereenkomst.

Hoe werkt shortlease?

Shortlease werkt op dezelfde manier als traditionele autoleaseovereenkomsten. De leasemaatschappij biedt een auto aan die gedurende een bepaalde periode wordt afgesloten. Het verschil is dat shortlease overeenkomsten flexibeler zijn en geen langdurige verplichtingen kennen.

Bij shortlease betaal je maandelijkse voor het gebruik van de auto, inclusief de verzekering, wegenbelasting en het onderhoud. Als je de auto niet langer nodig hebt, kun je het contract beëindigen zonder hoge boetes of extra kosten. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de duur van de shortlease overeenkomst. Dit maakt shortlease flexibel en ideaal voor mensen die niet langdurig willen vastzitten aan een leaseovereenkomst.

Voordelen van shortlease

Er zijn verschillende voordelen aan shortlease. Ten eerste biedt het flexibiliteit. Het contract kan na een korte periode worden beëindigd, waardoor je de vrijheid hebt om van auto te veranderen zonder langlopende verplichtingen. Heb je de auto langer nodig? Dan kan je in vrijwel alle gevallen gewoon door blijven rijden, totdat je de auto niet meer nodig hebt.

Ten tweede is shortlease vaak inclusief onderhoud en reparaties. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over extra kosten voor reparaties of het vervangen van onderdelen. Het enige dat je nog moet betalen is de brandstof.

Ten derde is shortlease meestal goedkoper dan het huren van een auto. Als je bijvoorbeeld een auto huurt voor een week of een maand, dan betaal je doorgaans meer dan wanneer je een auto leaset voor dezelfde periode.

Ten vierde is shortlease fiscaal voordelig voor bedrijven. Dit komt omdat de leaseperiode korter is bij shortlease zakelijk dan bij een normale leaseovereenkomst. Zo kunnen bedrijven het leasebedrag als kosten aftrekken van hun belastingaangifte. Dit kan een aanzienlijke belastingbesparing opleveren!

Hoe kies je een shortlease auto?

Als je geïnteresseerd bent in een shortlease auto, dan is het belangrijk om de verschillende mogelijkheden te vergelijken om zo de juiste overeenkomst te kiezen die bij jouw behoeften past. Hier zijn enkele dingen om rekening mee te houden:

Duur van de overeenkomst Shortlease overeenkomsten variëren van één tot 24 maanden. Kies een overeenkomst die past bij de periode waarin je een auto nodig hebt. Dit klinkt logisch!

Maandelijkse leaseprijs Vergelijk de maandelijkse prijzen van verschillende opties om de beste keuze te maken.

Conclusie

Shortlease is een goede optie voor bedrijven en particulieren die een auto nodig hebben voor een kortere periode. Het biedt flexibiliteit en is inclusief onderhoud en reparaties. Het is belangrijk om de verschillende mogelijkheden te vergelijken en de juiste auto te kiezen die past bij jouw behoeften. Met de juiste shortlease overeenkomst kun je genieten van de vrijheid en flexibiliteit van een leaseauto zonder vast te zitten aan langdurige verplichtingen!