VIDEO: Haas monteur gaat onderuit bij pitstop

Bij een pitstop voor Nico Hülkenberg maakte een van de monteurs een lullige schuiver.

VIDEO: Haas monteur gaat onderuit bij pitstop

Ondanks de puike prestaties van Nico Hülkenberg tijdens de kwalificatie was Haas tijdens de Grand Prix van Bahrein zo goed als onzichtbaar. Na contact met Esteban Ocon's Alpine reed de Hulk noodgewongen rond met een zwaar beschadigde voorvleugel. De beslissing van zijn team om hem niet meteen naar binnen te halen voor een vervanger zorgde ervoor dat zijn race vrijwel meteen over was.

Slapstick-momentje

Toen het eindelijk tijd was voor een bandenwissel besloot Haas de voorvleugel alsnog te wisselen. Dat ging echter niet helemaal zoals gepland. De monteurs die het beschadigde exemplaar de garage in moesten dragen hadden namelijk even niet op hun wandelroute gelet.

In de tussentijd had de rest van de pitcrew namelijk de gebruikte Soft banden van Hülkenberg naast de auto gelegd, precies in het pad van de achteruitlopende monteur. Het resultaat was een komische buiteling. Gelukkig kwam de monteur er met een paar blauwe plekken en een gekrenkt ego vanaf.

Met het slapstick-momentje was er bij Haas ondanks de dramatisch race dus toch iets om de sfeer een beetje op te fleuren.

Formule 1
  • Moneygram Haas Formule 1 Team