De 10 populairste Ferrari's in Nederland

Dus je denkt dat je bijzonder bent als je een Ferrari hebt in Nederland? Valt mee. Er staan in ons land bijna 2.000 Ferrari's op kenteken en dit zijn de meest voorkomende modellen.

Gepresenteerd in 2006 als opvolger van de 575 M en ondertussen dus alweer tien jaar onder ons. De 599 heeft een 6.0 V12 voorin liggen en is de Ferrari voor de gentleman. Reed zeker in de GTO-uitvoering iedereen de moeder voordat deze werd opgevolgd door de F12berlinetta.

Ferrari's V8-sportauto van begin jaren 90 doet het nog steeds goed in Nederland. Komt waarschijnlijk ook omdat het een van de goedkoopste steigerende paardjes is die je vandaag de dag kan kopen . Vanaf 50.000 euro heb je al een exemplaar met te veel kilometers op je oprit staan.

Ook de voorganger van de 599 staat gewoon in de lijst. De 5,5 liter V12 blijft een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op de liefhebber. Met 89 exemplaren is dit luxepaard uit het einde van de jaren 90 de meest aanwezig twaalfcilinder.

De laatste Ferrari gemaakt onder leiding van oppermeester Enzo Ferrari himself. De 270 pk uit de 3,2 liter V8 vind je tegenwoordig ook in menig hot hatch, maar dan heb je niet dat bekende paard op het stuur voor je neus staan.

Een Ferrari met de looks van een 288 GTO, maar voor aanzienlijk minder euro's. Toegegeven, met 250 pk krijg je ook aanzienlijk minder vermogen, maar dat mag de pret niet drukken. Het blijft een jongensdroom voor petrolheads die opgroeiden in de jaren 80.

Het bewijs dat Ferrari hard is gegroeid de afgelopen jaren vinden we op nummer vijf. Sinds de introductie in 2009 hebben liefst 113 458's hun weg naar een gele nummerplaat gevonden. Het 570 pk sterke downforcemonster is dan ook één van de beste seriemodellen die Ferrari in tijden heeft gemaakt. Het is tevens de laatste sportauto met een atmosferische V8 die de Italianen in de showroom hebben gezet.

Na de 348 kwam de F355, oftewel de 3,5 liter V8 met 380 pk instapper die het tot de eeuwwisseling moest doen voor Ferrari. Kwam als coupe, targa en cabriolet op de markt en was destijds de best verkochte Ferrari ooit.

Momenteel de goedkoopste optie voor iemand die een nieuwe Ferrari wil kopen. De instapper van de stal kreeg in 2014 een update, maar behield zijn naam, waardoor de teller lekker door blijft lopen. Ondertussen staan al 150 exemplaren op Nederlands kenteken, maar dat zal de komende jaren nog wel stijgen.

De dominante V8-supercar van 2004 tot en met 2009. Een jongensdroom voor veel liefhebbers en voor 195 gelukkigen kwam deze droom blijkbaar uit. De F430 levert 497 heerlijke klinkende pk's (510 pk in de Scuderia) en heeft een klassiek uiterlijk dat ook mensen zonder autokennis direct zullen herkennen als een Ferrari. Wel zo handig als je een beetje indruk probeert te maken op de onwetende vrouwtjes.

De voorganger van de F430 is de meest voorkomende Ferrari op de Nederlandse wegen. Liefst 244 exemplaren zijn er met een gele plaat te vinden. De 3,6 liter V8 knalt er 400 pk's uit en dat is genoeg om van rustig naar big smile te gaan in 4,3 seconden. (bron: VWE)

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecd80e7cc393', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });