SUV van Bentley wordt snelheidsduivel

Dikke pech voor knopjesdrukker Afrojack, want hij moet bij de Gumball 3000 gebruikmaken van een gewone Bentley Bentayga met slechts 608 pk. Bentley werkt aan een snellere Speed-versie, maar dat heeft nog even tijd nodig.

Bentley levert snellere Speed-versies van al zijn modellen, dus een Bentayga Speed zat natuurlijk in de lijn der verwachtingen. De Britten hebben het nu ook soort van bevestigd. "Als je vraagt of er ook Speed-versies van de Bentayga verschijnen, dan ja, dat zou je verwachten", zo vertelt Bentley-opperhoofd Wolfgang Dürheimer tijdens de autoshow in Beijing. Vertaalt uit het autobaasjes komt dit neer op: "Ja, die komt er, maar onze marketingafdeling wil nog niet dat ik dat zeg." 

Momenteel staat de Britse mastodont alleen nog met de 6.0 liter twinturbo W12 met 608 pk bij de dealer. Precies wat de klant van een Bentley verwacht, maar in de toekomst gaat het merk wat heilige huisjes omver trappen met mogelijke diesel en hybride versies van de gigant. Ook een tweede SUV met een coupélijn is een optie voor de uitbreiding van het assortiment. Daarnaast staat dus ook de Speed in de agenda. Hierbij zal de W12 tussen de 25 en 50 pk meer krijgen en wordt de SUV meer afgesteld op heel snel kilometers maken op een verharde ondergrond. Dit gaat mogelijk ten koste van een stuk terreinvaardigheid, maar daar zullen de kopers waarschijnlijk toch geen gebruik van maken. Ziet u Afrojack al modderploegen met de luxueuze vrachtwagen? Precies.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fc6d4f5409dd', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });