Dakkoffer, fietsdrager en caravan maken aarde kapot

Ze zien er zo vriendelijk uit. Die babyboomers met een baard (zonder snor) die u in de rechterbaan ziet sukkelen met hun dakkoffer, fietsdrager en/of caravan. Schijnt bedriegt: ze maken onze lieve aarde heulmaal kapot.

Volgens nieuw onderzoek zijn dakkoffers verantwoordelijk voor bijna één procent van de totale brandstofconsumptie door Amerikaanse personenauto's. Een half miljard liter benzine per jaar om uitgeharde XL-condooms mee door de lucht te slepen! Verontwaardigd, wij zijn het. 

Dakkoffers zijn die lijkkisten [schoonmoedergrap niet hier] die zo semi-aerodynamisch op een imperiaal zijn geplakt. Ze zijn handig om dingen in mee te nemen, bijvoorbeeld voor wie als een barbaar in een tentje wil slapen, terwijl een wc honderd meter lopen is en u de natte cel deelt met een heel vluchtelingenkamp. 

Dit is geen reclame voor hotels (ga overigens gewoon in een hotel zitten), maar wel een milde kritiek op diezelfde mensen die vinden dat kamperen je zo lekker dicht bij jezelf en de natuur brengt. Want die natuur bestaat dus in geen tijd niet meer. Vanwege die dakkofferfetisj. En wat voor dakkoffers geldt, geldt in mindere mate natuurlijk ook voor fietsdragers en in veel ernstiger mate voor caravans.

Volgens het onderzoek zal het aantal dakkoffers in 2040 dubbel zo groot zijn, wat een extra brandstofconsumptie met zich meebrengt die neerkomt op zes keer de hoeveelheid brandstof die auto's met een brandstofcel besparen en veertig procent van de besparingen van elektrische auto's. Het is toch een beetje als een kunstminnaar die de Nachtwacht versnippert omdat hij van gereycled wc-papier een halszaak maakt. 

Wij gaan nu trouwens een alcoholvrije quinoa-cocktail drinken met onze goede vriendinnen Liesbeth van Tongeren en Sharon Dijksma. Niet dat zij iets van deze cijfers gaan vinden, want dan raken ze hun kiezerskern. Dus het zullen wel weer hogere verkeersboetes worden. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecdafa6b2d62', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });