550 pk voor nieuwe Porsche Panamera

Vijfhonderdenvijftig rauwe Duitse V8-paarden, dat is al een hele goede reden om een Panamera aan te schaffen. Als de opvolger van het huidige model er ook nog een beetje appetijtelijk uitziet, dan hebben wij ons wintersporttransport te pakken.

Op de autosalon van Parijs (september 2016) lanceert Porsche een nieuwe Panamera. Dit model zal als eerste een nieuwe 4.0 V8 krijgen, met een vermogen van 550 pk en een maximumkoppel van 770 Nm. Het ligt voor de hand dat dit dus de nieuwe Panamera Turbo gaat worden, sowieso heeft alles onder de Turbo tegenwoordig een V6 bij de Panamera en Cayenne. Voor de Turbo S kan het blok dan een beetje opgeschroefd worden. 

Naast de Panamera krijgt de nieuwe motor ook een plekje in de huidige Cayenne, die nog een jaartje of 2 mee moet.

Porsche's 4.8 liter V8 is zo ongeveer de grootste V8 die Duitsland momenteel biedt, sinds Mercedes-AMG zijn grote V8-blokken aan het uitfaseren is en vervangt door de 4.0 V8 biturbo (ja, we weten dat er nog steeds modellen met de 5.5 V8 te krijgen zijn). Maar ook Porsche knikkert omwille van de zeehondjes motorinhoud overboord en downsizet nog dit jaar naar de genoemde 4.0.

De 800 cc kleinere V8 heeft zijn turbo's binnen de cilinderbanken, de zogeheten 'hete V-opstelling', en is vorige week gepresenteerd op het jaarlijkse Weense Motorsymposium, waar ook Aston Martins 5.2 V12, Volkswagens nieuwe 1.5 TSI, en de nieuwe 3.0 V6 TFSI (bekend uit de Audi S4) aandacht kregen. Porsche's nieuwe motor zou losjes op de V6 - die een enkele turbo heeft - gebaseerd zijn. 

Niet alleen een kleinere inhoud, ook cilinderuitschakeling (tussen 950 en 3.500 toeren, indien mogelijk) moeten leiden tot beduidend minder tankstops bij een ingetogen rijstijl. Oh, en in de toekomst kunnen eventueel ook nog elektromotoren op aangesloten worden, voor extra oempf.

De PR-machine kan natuurlijk hoog van de toren blazen over hoe Porsche een compleet nieuwe motor heeft ontwikkeld (en dat moeten ze ook vooral doen), maar laten we niet vergeten dat Audi en Bentley al enkele jaren een identiek 4.0 V8-blok in gebruik hebben.

Naar alle waarschijnlijkheid heeft Porsche precies dit blok een stukje getweakt, en wellicht aangepast aan de karakteristiek die het beste bij de Porsche's past, met bijvoorbeeld een iets eerder voorhanden koppel in ruil voor wat minder piekvermogen. Want binnen de VW Groep simultaan aan verschillende V8-blokken werken, dat is natuurlijk kapitaalvernietiging.

De motor is geschikt voor RWD- en AWD-architecturen, waarin de krachtbron in de lengte is geplaatst.  Dit is Porsche's MSB-platform, maar ook Audi's MLB-platform (voor bijvoorbeeld de A8, maar ook de Q7 en Bentley Bentayga rollen op dit platform).

Wie graag alle ins- en outs van het blok wil weten adviseren we naar onderstaande 22 minuten durende video te kijken, waarin een ingenieur heel emotieloos over Porsche's emotionele benadering spreekt (via Autofilou).

Afbeelding: Porsche Panamera Sports Turismo Concept, 2012

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b5066a3a3f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });