MAX VERSTAPPEN WINT DE GRAND PRIX VAN SPANJE!

WAT. EEN. SENSATIE!! Max Verstappen pakt in zijn allereerste race achter het stuur van een Red Bull meteen de overwinning. Gekkenhuis!

We hebben hier geen woorden voor. Dit was de allerspannendste race die we ooit hebben gezien. Alle superlatieven dekken de lading niet, maar we gaan een poging wagen.

Al in de eerste ronde komt het tot een crash, als Rosberg slecht uit een bocht komt, en Hamilton achter hem op het gras dwingt. Hamilton houdt zijn auto niet, en glijdt achterwaarts tegen Rosberg aan. Einde Mercedes, een superpissige en stuurgooiende Hamilton, Niki Lauda die Hamilton wonderbaarlijk genoeg de schuld in de glimmende schoenen schuift, en crisisoverleg met Toto Wolff en Paddy Lowe.

Met de Mercedessen uit de picture gaat het tussen Red Bull en Ferrari. Ricciardo leidt, gevolgd door Verstappen, Vettel en Raikkonen. Ricciardo en Vettel gaan voor een driestopper, Verstappen en Raikkonen stoppen twee keer. En zo kan het dat voor het eerst in de geschiedenis een Nederlander een race leidt, en en passant breekt Max nog veel meer records: jongste coureur ooit die aan kop rijdt, jongste coureur ooit die een ronde leidt én de jongste coureur ooit die een GP wint!

We hielden het eerlijk gezegd niet voor mogelijk, maar Max weet 31 ronden lang op een set medium te rijden. Op ontzettend knappe wijze pareert hij Raikkonen die erg dichtbij komt, maar hem niet weet te passeren. En zo, na 66 ronden, is het Hollandse feest compleet, en staat Max Verstappen op het hoogste schavot van het podium.

ON-GE-LOOFLIJK!!! Wat een toptalent, die Max. Daar gaan we nog lang plezier van hebben!

In vogelvlucht: Sainz rijdt een ijzersterke race, en wordt zesde, Alonso valt in ronde 47 uit met motorproblemen, Hülkenberg vliegt in brand en blust zijn eigen auto (ronde 22), en Ricciardo zijn medium-achterband klapt in de voorlaatste ronde. Erg zuur. Barcelona blijkt in ieder geval - 4 jaar na Pastor Maldonado - opnieuw voor een zeer verrassende winnaar te zorgen.