Oud-F1-coureur Christijan Albers krijgt voorwaardelijke celstraf

De Nederlandse voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers is op woensdag in België veroordeeld vanwege een huurgeschil in Antwerpen. Hij blijkt als huurbaas verhuurde panden te hebben betreden en moet daarom voorwaardelijk vier maanden de cel in.
Christijan Albers

Oud-Minardi en -Spyker-coureur Christijan Albers is inmiddels vastgoedbaas. Hij handelt in panden en verhuurt ze ook. In Antwerpen heeft hij kennelijk een pand op de Meir verhuurd en daar is iets fout gegaan. De Gazet van Antwerpen vertelt dat het blazoen van de Nederlandse voorganger van Max Verstappen in de Formule 1 inmiddels wat smetjes heeft opgelopen. 

Naast de voorwaardelijke celstraf van vier maanden legde de Antwerpse rechter ook een voorwaardelijk boete van €3.600 op tegen Albers. De veroordeling valt in alle opzichten mee tegenover de eis. De Gazet noteert: "Albers werd beschuldigd van diefstal, poging tot afpersing en woonstschennis [huisvredebreuk, red.]. Er hing hem bovendien een torenhoge schadevergoeding boven het hoofd."

De huurder van het pand van Albers betaalde kennelijk helemaal geen huur, maar werd door de oud-F1-coureur 'gesponsord'.  Op een gegeven moment ontstond daar in 2015 een geschil tussen de 'huurder' en verhuurder Albers. Hij liet de sloten van het pand vervangen, en daardoor konden de bewoners hun woning niet meer in. De krant schrijft: "Volgens de burgerlijke partijen liet Albers bovendien twee mannen overvliegen om hen te bedreigen en zou een derde tussenpersoon hen hebben proberen af te persen. Er zouden ook spullen gestolen zijn."

De Bugattirijder voerde aan dat het allemaal niet waar was, dat hij de sloten liet vervangen omdat hij dacht dat de bewoners al weg waren. De breedgeschouderde bedreigers waren helemaal geen bedreigers, maar de nieuwe bewoners van het pand.

De rechter sprak Albers vrij van het bedreigen en afpersen, maar hij werd wel veroordeeld voor de huisvredebreuk (dat is dus het vervangen van de sloten). Gelukkig voor de oud-coureur hoeft hij niet het gevang in, want de straffen zijn voorwaardelijk. Wel moet hij de voormalige huurder €1.200 schadevergoeding betalen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e5158de350d3', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });