ANWB geeft korting op autoverzekering, ongeacht je rijstijl

De ANWB warmt een oud lijk op, en geeft tot 30% korting op zijn autoverzekering. Het enige dat je hoeft te doen voor die paar centen is je privacy opofferen en het gaspedaal met een fluwelen voetje hanteren. In theorie dan.

Mensen die rustig rijden maken minder brokken, dat is een gegeven. Dus is het aantrekkelijk als autoverzekeraar om dit soort mensen aan je te binden, en dat doe je door ze een worst voor te houden in de vorm van premiekorting. De ANWB pakt dit aloude gegeven nu ook op, maar het kan natuurlijk moeilijk bij elke rit een mannetje op de passagiersstoel zetten. Hoeft ook niet, want je hebt GPS-trackers en zwarte dozen, die precies elke beweging die je maakt registreren.

Wie zo'n satansdoos in zijn auto laat zetten moet wel heel desperaat zijn om een paar tientjes te besparen, maar goed: wij oordelen niet. Elke misstap in de vorm van een keer wat asocialer rijden of op een plek komen waarvan moeder de vrouw het beter niet weet wordt genadeloos gelogd, maar als uw geweten zuiver is, neem dan vooral deze ANWB Veilig Rijden Autoverzekering.

Als uw geweten niet zuiver is overigens ook, want het registratiedingetje is makkelijker te omzeilen dan het 'slot' dat uw ouders toen u nog een kind was op de PC zetten, en dat met een paperclipje zo te verwijderen was. Althans, als we de mensen mogen geloven die er meer verstand van hebben dan wij, kunt u nog steeds rijden zoals The Kurgan uit Highlander terwijl de ANWB denkt dat u gewoon 50 in zijn 4 rijdt.

OBD2: het klinkt als een nieuwe generatie Wu-Tang-lid met dyslexie, maar het is de datapoort die je in elke moderne auto vindt en die verantwoordelijk wordt gehouden voor menig autodiefstal. De zwarte doos die de ANWB op verzoek bij je inbouwt maakt gebruik van deze poort, en kennelijk is de output van zo'n kastje niet zo moeilijk te manipuleren.

Niet dat we hiermee op ideeën willen brengen natuurlijk, maar een echte petrolhead verkoopt zijn privacy natuurlijk niet voor een grijpstuiver aan de ANWB. Dezelfde ANWB stelde overigens ooit vragen over datamining van autofabrikanten, voelt u de ironie? Maar eerlijk is eerlijk: de verzekering gaat op basis van vrijwilligheid, terwijl u geen keus hebt mbt meeloerende automakers.