Veiling: zeer zeldzame BMW E30 M3 Evo III

Voor de ongevoeligen is het slechts een letterbrij, maar kenners weten: van de M3 Evo III zijn er maar zeshonderd gebouwd. Het is het laatste woord van de eerste generatie M3's. En die wordt nu in Engeland geveild.

Pak wat tissues. Er is geen reden om deze M3 niet te willen. Want dit is geen gewone M3, dit is een extreme M3. Dit is de Sport Evolution, beter bekend als de Evo III die tussen 1989 en 1990 werd gemaakt. U herkent deze heerlijkheid aan de communistische rijkdom van het beschikbare kleurenpalet: ofwel rood, ofwel zwart; de weggenomen mistlampen die ruimte hebben gemaakt voor een ventilatieschacht om de remmen te koelen; een enorme spoiler en een 2.5 in plaats van een 2.3 liter viercilinder. U krijgt daarenboven vijf versnellingen in een handbak, 235 pk en een top van 250 kilometer per uur. 

Ook geinig zijn de verschillende AC Schnitzer-parafernalia en een idioot lage kilometerstand van nog geen 105 duizend kilometer - op een auto uit 1990 nota bene. Goed, op 12 november bieden. Taxateurs verwachten een maximumopbrengst van ongeveer 130K.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dae107193092', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });