Steve McQueens Porsche Le Mans legende voor €114.000

Een tweevoudig Le Mans-winnaar in je schuur zetten kost een paar miljoen. In het geval van de Porsche 917 is dat zeker zo. Het is een legendarisch model, maar deze replica kost een stuk minder en het is toch geen nepper.

Op eBay staat een Porsche 917 replica te koop voor een bedrag vanaf £98.000 (€114.000). Gewild is het ding niet, er is nog geen bieding op de veiling binnengekomen en de limietprijs is nog niet gehaald. Apart, want als je naar de foto's kunt kijken zonder kippenvel te krijgen dan ben je waarschijnlijk familie van een steen.

Hoewel het om een replica gaat, heeft deze wagen wel historie: Gulf staat de eigenaar toe om met de originele livery te rijden. Het bedrijf gebruikte de auto zelfs als kunstwerk bij de opening van het 500e tankstation. Gebouwd in 2004 racete de replica in 2005 mee tijdens de zes uren van Spa, ook won de auto dit jaar een (tweede) prijs op het Concours d'Elegance van Monterey.

Het buizenframe is exact nagemaakt zoals het op de originele 917 was en de body is gebaseerd op die van chassisnummer 010. Dat maakt hem een 917K, of Kurz in verband met de korte body. De auto wordt aangedreven door de zescilinder uit een 964, maar helemaal raceklaar aangepast. De vijfversnellingsbak komt uit een 915. 

Het belangrijkste is niet deze replica, maar is het origineel waar hij sprekend op lijkt. Deze versie van de 917 won in 1970 en 1971 de 24 uur van Le Mans. Daardoor is de auto een van de hoofdrolspelers in de legendarische film Le Mans van Steve McQueen. Hoewel die ster in 2004 al lang was overleden en hij de auto dus nooit heeft gezien straalt zijn ultieme coolness op de auto af. 

McQueen is niet de enige die cool aan de auto toevoegt. De handtekeningen van Alan Hearn, Jackie Oliver, Derek Bell, Jurgen Barth, Brian Redman, Willi Kausen helpen daar ook bij. Je hebt nog 2 dagen om een bank te overvallen en te bieden.