PANIEK! Tron-drones gaan boetes uitdelen

In een wereld vol autonome voertuigen gaan deze zelfstandig opererende motoren de staatskas vullen. Big Brother krijgt twee wielen en een digitaal boeteboekje en zal je overal kunnen vinden!

Als auto's over een aantal jaar toch zelfstandig hun weg kunnen vinden, waarom zou je dan geen rijdende drones inzetten? Die kunnen de taken uitvoeren van voertuigen waar de enige persoon aan boord nu alleen nog de functie van stuurman (m/v) heeft. 

Neem bijvoorbeeld vuilniswagens die nu al met een grijparm de containers oppikken en legen of scanauto's die foutparkeerders detecteren. Nu zitten er nog zakken vlees en bot in de bestuurdersstoel om de machine van a langs de rest van het alfabet te loodsen, maar dat is over een paar jaar natuurlijk compleet overbodig. 

Met dit toekomstbeeld in het achterhoofd is de 'Brigade' bedacht. Het gaat om een autonoom rijdende tweewieler die zichzelf overeind houdt dankzij een gyroscoop en een lading computers. 

Het idee is dat deze rijdende drone op pad gaat en kentekens scant om te kijken of ze hun parkeermeter wel gevuld hebben. Daarnaast kunnen ze checken of de apk nog geldig is en of een auto verzekerd is. Ook is het mogelijk om hardrijders te betrappen en die direct te waarschuwen met licht- en geluidssignalen terwijl de bekeuring al onderweg is. Mocht een automobilist niet luisteren naar deze slappe Robocop dan blijft de Brigade hem volgen terwijl echt agenten op de hoogte worden gesteld van de locatie. 

Uiteraard gaat het hier slechts om concept. Een hersenscheet over de toekomst van de weggebruikers. De realiteit kan echter dichterbij zijn dan je denkt. De zelfrijdende auto is slechts een paar wetswijzigingen en verzekeringsissues van ons verwijderd en dergelijke machines zullen een aantrekkelijk alternatief vormen voor overheden die zich helemaal suf willen Big Brotheren op automobilisten, maar ook moeten besparen op personeelskosten. Nederland zal dus wel weer voorop lopen met het invoeren van dergelijke boetebrommers. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5def1e557cc0b', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });