Mick Schumacher: 'Ik wil wereldkampioen in de F1 worden'

Pas op mensen, hij komt eraan. Michael Schumachers zoon Mick stapt over naar de Formule 3, en is nog maar weinig stapjes verwijderd van de Formule 1.

Of hij zo goed is als zijn vader weet nog niemand. Afgelopen jaar miste Mick in de Formule 4 zowel de titel in het Duitse als in het Italiaanse kampioenschap. Hij werd in beide gevallen tweede, wat natuurlijk ook een schitterende prestatie is. Dat vond ook zijn team, Prema, want hij mag volgend jaar een trapje hoger gaan rijden op zoek naar het erepodium. Teambaas Angelo Rosin vindt minischumi een topvangst voor de ploeg: "We are thrilled to continue working with Mick in 2017. Not only is he a skilled driver, he is a great guy and already showed he has everything it takes to be a top all-round professional. Debuting in a challenging series like the FIA F3 European Championship is not going to be easy, but we will be 100 percent behind Mick to help him keep impressing as he did this year.

In een interview met het Duitse  Bild toont junior zich verheugd over de switch naar Formule 3 en verklapt hij zijn doel: "Het is weer een stuk professioneler, een volgende stap op weg naar de Formule 1. Uiteindelijk wil ik wereldkampioen worden in de Formule 1."

Geen hele rare woorden uit de mond van de zoon van de grootste allertijden. Hij doorloopt keurig de stappen naar de Formule 1, net als Lance Stroll. De Canadees van Williams reed het afgelopen jaar bij Prema in de F3. Tegen de tijd dat de kleine Schumacher naar de Formule 1 overstapt moet eerst ofwel Valtteri Bottas of Lewis Hamilton opstappen bij Mercedes. Dat is immers de gedoodverfde werkgever voor Mick.