Shell V-Power

Drie vragen over tanken met nieuwe brandstoffen

Advertisement

We krijgen veel vragen toegestuurd over het hoe en waarom van het nieuw brandstofmengsel aan de pomp. Reden om de afgelopen tijd op onderzoek uit te gaan en bij Johanne Smith, de brandstofexpert van Shell, vonden we een aantal antwoorden op de vragen van de trouwe lezers.

Hendrikjandetuinman: Sinds kort is Euro 95 vervangen door Euro 95 E10. Mengt Shell in Shell V-Power ook een gedeelte biobrandstof?

Inderdaad is Euro 95 E5 sinds 1 oktober vervangen door Euro 95 E10. Het verschil tussen E5 en E10 is het percentage bio-ethanol in de brandstof. Het is verhoogd van maximaal vijf procent naar maximaal tien procent. De reden voor de andere vermenging is het verlagen van de CO₂-uitstoot van de auto’s.

Sjakie Balboni: Als ik soms Shell V-Power tank, bijvoorbeeld een keer in de vijf tankbeurten en de overige vier keer niet, heeft het dan nog wel zin?

Voor het maximale resultaat adviseert Johanne natuurlijk om Shell V-Power bij elke tankbeurt te gebruiken. Waarom? De reinigende toevoegingen van de DYNAFLEX-technologie komen dan het beste tot hun recht. Daardoor houdt u de motor niet alleen schoner, u maakt hem ook schoner terwijl u rijdt. Onder de speciale eigenschappen zit een wrijvingsverminderende toevoeging die voor minder energieverlies in de motor zorgt. Verder heeft Shell V-Power een hoger octaangetal (minimaal 98) en dat draagt bij aan betere, prestaties en hogere efficiëntie.

Henk Spatel: Zit er nog toekomst in benzine?

De komende jaren hebben nog heel veel mensen een benzineauto, waarvoor Shell de beste brandstof wil aanbieden. Shell heeft een wereldwijd team van ongeveer 120 brandstofwetenschappers dat werkt aan de ontwikkeling en het testen van (nieuwe) brandstoffen. Die moeten efficiënter zijn en betere prestaties leveren. Daarnaast investeert Shell in nieuwe technologieën, zoals waterstof en biobrandstoffen. En werkt Shell aan een groot netwerk van elektrische oplaadpunten. Thuis en op het werk via dochterbedrijf NewMotion en onderweg met Shell Recharge. Zo komen er de komende paar jaar tweehonderd Shell Recharge-snellaadpunten bij op de tankstations van Shell in Nederland. 

Klik hier voor alle informatie of stel uw vraag aan Johanne Smith, de brandstofexpert van Shell, via redactie@autobahn.eu.