Eigenaar Dieselgate-Golf stuurt auto totaal gestript terug naar Volkswagen

In de VS heeft Volkswagen wél serieus moeten handelen om de schade na Dieselgate beperkt te houden. Op last van de rechter kwam er een buyback. VW moet Dieselgate-afdankertjes terugkopen. Maar er staat nergens dat de wagen niet gestript mag zijn.

Dit soort grapjes is vooral leuk als je zelf het risico niet hoeft te nemen en van een afstandje kunt toekijken. De stripper in kwestie is Joe Mayer, een autoverkoper uit Cincinnati die zowat alles van verwijderbare waarde uit zijn Golf TDI heeft gesloopt. Hij zegt dat advocaten hem hebben verzekerd dat de enige voorwaarde is dat de wagen 'operable' moet zijn wanneer Volkswagen hem terugneemt. Je hoeft dus geen puntgave bak in te leveren, zo lijkt het. En Mayer is niet de enige die dat denkt.

De wagen heeft trouwens officieel de kentekenplaat 'DSLGATE'. Toen Mayer deze occassion uit 2010 in de nazomer van 2015 kocht, brak net het emissieschandaal uit. Zijn auto had nog niet eens kentekenplaten, dus toen hij het ding moest registreren was een naam snel gevonden. 

Mayer is van plan de gestripte onderdelen te verkopen. Slim, maar het kan slimmer. Zo zitten de originele velgen er nog op (maar lijkt hij de banden wel gewisseld te hebben) en meldt hij expliciet dat hij de binnenspiegel laat zitten omdat niemand die wil hebben. Nou nee, als je een automatisch dimmend apparaat hebt, is zo'n stukje glas zeker niet waardeloos.

De operatie lijkt ons niet zonder risico. Alles hangt namelijk af van de definitie 'operable'. Als dat betekent dat je er legaal de weg mee opmag, heeft deze wheeler dealer een lastig verhaal te verkopen. Vooralsnog heeft VW echter elk wrak aangenomen, zolang er maar een stinkdiesel inzit.