AMG trekt zich terug uit de wereld der motorfietsen

U kent Daimler vooral van de auto's en de trucks, maar wist u dat het moederbedrijf van Mercedes-Benz ook een 25%-aandeel in de Italiaanse motorfietsenbouwer MV Agusta had? Al na 3 jaar komt hier een eind aan.

Het leek zo'n mooi huwelijk: Mercedes' bullige AMG-divisie en een al even stoer Italiaans motormerk. Want liefhebbers houden doorgaans van zowel auto's als motoren. Aan het begin van dit decennium gingen AMG en Ducati samen, maar al snel kaapte Audi het Italiaanse liefje weg bij AMG. Dit vond in MV Agusta al snel een nieuwe partner, zoals we in dit artikel onlangs aanhaalden. De laatste tijd hoorden we niet zo veel meer over de samenwerking, met een reden: Daimler heeft zijn 25% van MV Agusta alweer verkocht, aan de Russische Black Ocean Group, dat hiermee zijn belang in de Italianen tot 50% vergroot.

Een reden voor de verkoop wordt niet gegeven, kennelijk leverde de samenwerking toch te weinig synergie op, of Daimler wenst zich meer op zijn kernactiviteiten te richten. Om deze reden werden eerder al het 10% aandeel in Tesla en een miljardenbelang in Airbus-bouwer EADS van de hand gedaan. 

UIteindelijk behelsde de samenwerking met de Italianen niet veel meer dan wat AMG-stickers op de motorfietsen, zoals bij onderstaande F3 800 Solar Beam. Maar het oogde wel stoer.