De BMW 328 Roadster van je dromen is te koop

De Monterey Auto Week stelt ook dit jaar weer niet teleur. Op donderdag komt er een pracht van Duitse afkomst onder de veilinghamer: een BMW 328 Roadster met een carrosserie van specialist To

De geschiedenis van deze onlangs geheel gerestaureerd BMW 328 is uniek. Het maakt de auto zelf ook nog specialer. In 1939 bouwde koetsbouwer Touring uit Milaan vijf carrosserie├źn voor BMW's die mee zouden gaan doen aan de Mille Miglia van dat jaar. De duizendmijlswedstrijd ging dat jaar echter niet door, nadat Mussolini het evenement verbood in verband met een dodelijke crash in het jaar ervoor. Touring maakte de wagens desondanks af en verkocht ze aan racers.

Tijdens het leven van de auto werden op een gegeven moment het chassis en de body van elkaar gescheiden. De vorige eigenaar, die de auto tussen 1993 en 2007 in bezit had wist echter het -waarschijnlijk- originele onderstel van de auto terug te vinden. Daardoor kan gezegd worden dat hier een complete BMW 328 Carrozzeria Touring Prototype Roadster wordt aangeboden.

De auto heeft een 1.971cc zescilinder in lijn met drie carburateurs. De motorkracht gaat via een versnellingsbak met vier verzetten naar de achterwielen. Ook de motor hoort origineel bij dit chassis en is onlangs volledig nagemeten.

Dit wonder van vooroorlogse techniek komt aanstaande donderdag op de veiling tijdens de Monterey Auto Week. Er zit geen reserve op, waardoor de roadster veel bieders kan aantrekken. Reken er echter niet op dat de auto daardoor voor een schijntje van eigenaar wisselt. De taxateurs rekenen op een bedrag tussen de anderhalf en twee miljoen dollar voor deze schoonheid.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e28aa50d74b9', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });