Appen achter het stuur zorgt voor hogere verzekeringspremie

Achmea en Nationale Nederlanden willen de premies van hun autoverzekeringen verhogen omdat de automobilist maar niet begrijpt dat de smartphone gebruiken tijdens het rijden gevaar oplevert. Het aantal schades loopt hard op en dat moet betaald worden.

De directies van Achmea en Nationale Nederlanden presenteerden gisteren onafhankelijk van elkaar de cijfers over het eerste halfjaar van 2017. Opvallende overeenkomst: beide verzekeraars zien een grote toename van blik- en letselschade bij auto's. Ze wijzen collectief de smartphonende automobilist als schuldige aan voor de stijging van het aantal schadegevallen. Het kost de maatschappijen geld, en uiteraard mogen de klanten daarvoor betalen. Hoewel exacte cijfers over het verband tussen de toename van de schades en de smartphone niet bestaan, menen de verzekeraars daar de bron van alle kwaad te hebben gevonden.

Nationale Nederlanden gaat de premies vanaf oktober verhogen. Achmea weet het nog niet zeker, maar reken er vast op dat als één verzekeraar begint, de rest het ook doet. Bedank jezelf dus maar voor de verhoogde verzekeringspremie van je auto. Vrijwel iedereen is schuldig aan het appen achter het stuur: 89% van de automobilisten vindt zichzelf onoverwinnelijk en gebruik wel eens zijn telefoon achter het stuur. Achmea-baas Willem van Duin noemt het gedrag "zeer ongewenst voor de maatschappij".