Gele LaFerrari is zo goed als nieuw en te koop

Een nieuw jaar is een mooi moment om een LaFerrari aan je collectie toe te voegen. Dat komt goed uit, want begin 2018 wordt een geel exemplaar geveild. De huidige eigenar heeft er weinig van genoten en wil er na 510 km alweer van af.

Hypercars worden nooit minder waard, maar de snelheid waarmee de prijs van een LaFerrari stijgt is best bijna met die van Bitcoin te vergelijken. Zij het dat de cryptomunt ook wel eens minder waard wordt en iedere Ferrari LaFerrari (echt kan degene die de naam heeft bedacht niet worden geëxecuteerd?) bij elke veiling voor meer wordt verkocht.

Deze gele DeFerrari heeft de pech dat hij één van de 120 stuks is die in Amerikawerden geleverd. Hij heeft daarom van de lelijke oranje zijlampjes voor en achter gekregen. Blijkbaar kon de eerste eigenaar ook niet wennen aan het detonerende oranje op zijn Giallo Modena gespoten koolstofvezelkunstwerk, hij verkoopt de wagen na twee jaar van bezit alweer. De gecombineerde 963 pk van de V12 en de KERS-elektromotoren zijn dus allemaal nog in vrijwel originele staat. 

Binnenin heeft dit model een met zwart leer en alcantara afgewerkt interieur en op de stoelen zitten gele biezen en stiksels. Voor Amerikaanse begrippen hebben we het dan ook over een zeer stijlvol exemplaar. Dat is helaas ook weer te merken aan de prijs, de veilers verwachten tussen de 3,4 en 3,8 miljoen dollar (tussen €2,9 en €3,2 miljoen) voor de auto te gaan vangen. Maar het is uiteraard wat de gek ervoor geeft.