BMW denkt nog na over opvolgers i3 en i8

De kans bestaat dat BMW de i3 en i8 niet gaat vervangen door nieuwe modellen. Opvolgers van de modellen kunnen om strategische redenen niet nodig zijn voor de line-up. Eh, huh?

BMW wil tot 2025 elf nieuwe elektrische modellen op de markt gaan brengen. De kans bestaat echter dat daar geen opvolgers van de i3 en de i8 bijzitten. Het Beierse submerk is speciaal bestemd voor het showcasen van technologie.

De i3 is ingezet als een model waarmee BMW bewijst dat ze een 'betaalbare' auto kunnen bouwen met carbon fiber reinforced plastics, die ook nog eens volledig elektrisch rijdt. De i8 op zijn beurt was een showcase voor een elektrische sportwagen. Hoewel BMW nog nadenkt over opvolging van de i8 trekt designbaas Domagoj Dukec de parallel met de M1. Die auto was een succes, maar heeft nooit een opvolger gekregen: "It worked at the time, but why do it more than once? The i8 could be the M1 – it doesn’t have to always be a name at BMW. We always give an answer to what people and customers are requiring at that moment in time."

De kans is bij beide modellen aanwezig dat het ook bij een eenmalig exercitie blijft. De aandacht kan dan worden verlegd naar een i4, die vooruitblikt op de komende 4 Serie GT. Verder gaat BMW dan werken aan elektrische varianten van de bestaande modellen. De pure i Serie wordt dan een submerk dat alleen voor speciale nieuwe ideeën tevoorschijn wordt gehaald.