U zoekt een Audi 80 Cabrio? Dit staat er te koop

Het vriest buiten nog dat het kraakt (nou ja, het is in ieder geval koud), maar dat betekent dat hét seizoen om een cabrio te kopen is aangebroken. Een Audi Cabriolet lijkt ons de ideale youngtimer om dit jaar dakloos mee te rijden. Onze selectie.

De cabrioletversie van de Audi Coupé heette officieel de Audi Cabriolet, maar om duidelijk te maken uit welke tijd de auto komt voegen velen de 80 er nog aan toe. Veel van de techniek van de auto die tussen 1991 en 2000 werd verkocht is dan ook afkomstig uit dat type. Het was een van de eerste (zo niet de eerste) cabriolet die ook leverbaar was met een dieselmotor. Voor 1995 werd de zelfontbrander gezien als een aandrijving die niet sportief genoeg was voor cabriorijden.

Met zijn sierlijke chromen lijsten rondom de voorruit was de Cabriolet (net als de Coupé) een elegante verschijning. Het no-nonsense design van de auto maakt dat hij er van buiten nog steeds niet gedateerd uitziet. Aan de binnenkant zijn we inmiddels wat meer luxe gewend dan Audi in de jaren negentig aan het interieur toevoegde. Hieronder een selectie occasions die we op GasPedaal.nl vonden.

De verhouding uitrusting, uiterlijk, kilometers en prijs lijkt bij deze Audi Cabriolet uit 1999 het best op orde te zijn. Het is een van de laatste jaren dat de auto werd gemaakt, dus met zijn 19 jaar is hij relatief jong. Blauw stat de auto ook goed. Voor €4.450 moet je de garantie er zelf nog even bijdenken, dus pin ons niet vast op de kwaliteit van de auto.

Met automaat en de 2,6 liter V6 met 150 pk voorin is dit een van de meest krachtige versies van de Cabrio. De auto heeft de typische donkerpaarse kleur die hem erg goed staat. Met 140.000 kilometer zit er vast nog wat afstand in het blok. Jammer is het dat de auto witte velours bekleding heeft, dat betekent dat je altijd het dak achter je dicht moet doen als je hem even parkeert, je weet immers nooit wat er uit de lucht komt vallen om je bekleding te verpesten. Met een prijs van €7.000 is dit de duurste Audi 80 Cabriolet die momenteel te koop is.

Met 161.567 km op de klok is dit niet de cabrio met de laagste tellerstand, maar voor de prijs is het wel een relatief klein getal.  In het vooronder ligt de grootste V6 die leverbaar was: de 2,8 liter. De motor is verbonden aan een automatische versnellingsbak en is goed voor 174 pk. 

Uiterlijk ziet de auto er goed uit, met zijn groene lak en bijpassende stof op het dak. De bekleding is van lichtgrijs leer waar wel aan te zien is dat de auto niet gisteren uit de fabriek is gerold, maar in 1998. Maar ja, is dat iets om over te klagen als je voor €3.900 in een cabrio rijdt?

Tegenover een auto met weinig kilometer op de teller, zetten we er een die juist veel gereden heeft. Met 226.211 is deze Cabrio minstens een keer meer rond de wereld gereden dan de auto hierboven. Gekgenoeg is hij ook nog €50 duurder, en heeft hij een 200cc kleinere motor. De 2,6 liter V6 is gelukkig wel gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Zijn blauwe lak en blauw dak worden een beetje teniet gedaan door de lelijke lichtmetalen velgen die onder de auto zitten. Zoals gezegd, je moet €50 meer neertellen om deze Audi Cabriolet mee naar huis te mogen nemen (of een goede onderhandelingstechniek meenemen naar de verkoper): €3.950.

De prijzen van alle aangeboden dakloze Audi 80's ontlopen elkaar niet erg veel: ook deze moet ongeveer vierduizend euro opbrengen. Nadeel van deze spat er aan de buitenkant meteen van af: hij is wit. Daarnaast heeft hij plastieken wieldoppen. Gevvah! Hoewel het mogelijk is dat deze auto, vanwege zijn rustige 2,3 liter vijfcilinder, veel minder zwaar geleden heeft, is dit niet zonder meer onze favoriet. De €3.900 zien we dan ook tot een 'aanbod tot het doen van een aanbod'.

De laagste prijs en nog net geen twee ton op de klok, eigenlijk is dat best aanlokkelijk. De blauwe lak en het strakke interieur staan er goed op (althans dat lijkt zo op de foto's). De verkoper doet er zelfs een verse APK bij als je het op komt halen. Je zou bijna zeggen dat er een adder onder het gras moet zitten, maar we zien hem -zonder er in gereden te hebben- niet 1-2-3 zitten. De prijs van €3.450 zou ons bijna overtuigen om meteen naar de verkoper te rijden.

Meer cabrio's vinden? Check GasPedaal.