Pak je Ferrari 308 GTB Group B en ga rallyrijden

De Ferrari FF was niet de eerste auto van het steigerende paard die ook overweg kon zonder asfalt. In de vroege jaren 80 deden de Italianen al eens mee in de Groep B van de rallywereld. Een van de meeste bizarre en dodelijke raceklasses ooit.

De Groep B is niet de plaats waar je als eerste aan denkt als je een Ferrari in race spec ziet. Toch reden er een paar mee in de wilde jaren van het rally. Toen alles mocht, maar eigenlijk niet kon. Gevolg: een eindeloze rij dode rijders en toeschouwers. Groep B werd daarom in 1986, na slechts vier seizoenen, de nek omgedraaid (wat weer tot gevolg heeft dat sommige wagens nooit kwamen).

Deze 308 GTB Group B kwam gelukkig wel. Antonio Zanini, zevenvoudig Spaans kampioen rally, zag een Groep B-kanon in de 308 GTB en kocht er een bij de Ferraridealer in Barcelona. Vervolgens toog hij met de machine naar Michelotti, een door Ferrari erkend motortuner. 

Michelotti bouwde een kogelkopophanging in en zorgde voor verbeterde Brembo remmen rondom. Daarnaast kwam er een elektronisch injectiesysteem van Bosch en een snel verwisselbare race-versnellingsbak. De stabilisatorstangen werden verstevigd en de besturing directer gemaakt, uiteraard kwamen overal verstelbare dempers.

De aanpassingen (waaronder de inbouw van het injectiesysteem) zorgden voor een pk-stijging van 252 pk naar 288 pk. Uiterlijk is de auto goed herkenbaar aan de vier rallyschijnwerpers op de neus. Na deze auto bouwde Michelotti nog drie andere 308's om voor de Groep B.

Deze auto reed vanaf 1983 mee in verschillende rally's en begon meteen met een overwinning. Het was de eerste van veel successen van de rally-Ferrari. De huidige eigenaar doet nog steeds aan rally's mee met de wagen en hij blijft winnen. Toch wil hij er nu van af, want de auto wordt begin juli geveild. De verwachte opbrengst ligt tussen de €800.000 en €1.000.000. Ja, ook de 308's kunnen inmiddels onbetaalbaar zijn.