Glickenhaus bouwt nieuwe Ferrari-klassieker met 659 pk

Neem moderne bouwtechnieken en technologie en voeg daar een klassiek design aan toe. Een van de uitkomsten kan dan de SCG 006 van Scuderia Cameron Glickenhaus zijn. Iets minder radicaal dan de eerdere auto's van de Amerikaanse autogekken.

Na een paar one-offs en daarna een serie wagens die helemaal gericht waren op het circuit is SCG nu op de klassiekertoer gegaan. Eerst kwam de op Steve McQueen geïnspireerde SCG Boot, die naar het hoogste berijdbare punt van de wereld moet gaan rijden. Nu is het tijd voor een klassiek vormgegeven cabrio en coupé die wel iets weg hebben van de originele Ferrari California, de SCG 006.

Volgens sommigen heeft Jim Glickenhaus bij het lijnenspel van de auto ook goed gekeken naar de Shelby Daytona en de Ferrari 250 GTB. Vooral de 'ordinaire' side pipes om de motor door te laten uitademen lijken van de Shelby's te zijn overgenomen, terwijl de rest van het retro-exterieur van uit Italië komt.

Onderhuids wordt het niet ouderwets. De motor moet 659 pk gaan leveren en komt voorin te liggen. Wat het precies voor motor wordt, is nog niet duidelijk. Wel krijgt hij waarschijnlijk een transaxle versnellingsbak met flippers aan het stuur. Wie dat niet wil kan ook voor een handbak kiezen.

Meer details kon/wilde Scuderia Cameron Glickenhaus nog niet geven. De prijs van het geheel dat zo te zien op spaakvelgen gaat rijden ook niet. Reken niet op een instapmodel: Glickenhaus doet niet aan goedkope wagens en hoeft dat ook niet, want de klanten zijn meestal verzamelaars met diepe zakken.