Mercedes-AMG Project One laat 1.000 pk los op de weg

Het is alweer een tijdje stil rondom de Project One van Mercedes. De straatauto met Formule 1-aandrijving komt eraan en de Stuttgarters teasen vandaag met plaatjes van een rijdend exemplaar.

Hoewel de Project One al lang en breed uitverkocht is, mogen we de superhypercar natuurlijk niet vergeten. De 1.000 pk krachtbron met alle foefjes erin die Mercedes in de auto's van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton inbouwt. Het spectaculaire uiterlijk en natuurlijk de bizarre mogelijkheden van de auto.

Mercedes-AMG toonde in Frankfurt vorig jaar al het bijna complete pakket, maar de auto was nog steeds niet helemaal klaar voor productie. Inmiddels is hij dat wel bijna en komt de Project One in een hoesje van camo-wrapping naar buiten. De tests gebeurden op een afgesloten testcentrum in Engeland, aangezien de auto daar bij de Formule 1-renstal wordt ontwikkeld. 

Uiteraard hadden ze een fotograaf bij zich om het geheel vast te leggen. Blijkbaar was het complete marketingbudget al op, want ze hebben de fotograaf met een iPhone 1 op stap gestuurd om de foto's te maken. Het is te hopen dat de auto zelf beter wordt dan de foto's, want die zijn om te huilen.