MOPAR Hellephant: meer dan 1.000 pk in een krat

Heineken stopt 24 flesjes bier in een krat, Albert doet er boodschappen in, maar in Amerika doen ze volstrekt andere dingen in kratten. FCA's tuningtak MOPAR heeft een vernieuwde V8 Hemi met ruim 1.000 pk verpakt in een krat voor je restomod.

Als je een Chrysler, Dodge of iets dergelijks uit de stal van een van de voorgangers van het huidige FCA hebt staan dan is er groot nieuws. Je kunt voortaan echt al je rubber verbranden, dankzij de achterlijke hoeveelheid paarden die MOPAR in de aanbieding heeft.

Net als de originele 426 Hemi heet deze kratmotor Hellephant. De illustere voorganger heette zo omdat hij nogal aan de maat was, maar in dit geval komt het vooral door de belachelijke getallen die er uit de motor komen: 1.000 horsepowers en 950 pounds-feet of torque. Dat zegt natuurlijk helemaal niemand wat, dus nogmaals in werkbare eenheden: 1.013 pk en 1289 Newton-meter. Veel en nog meer powerrrrr.

Omdat een 1.013 pk uitspugende V8 met supercharger niet echt lekker voor het milieu is, mag de Hellephant alleen in auto's van voor 1976 worden geïnstalleerd. Dat zal de meeste kopers echter een worst zijn, want waarom zou je ergens in achterstaat Amerika niet gewoon het milieu verzieken? Meer brute kracht op de achterwielen is immers beter.

De motor komt begin 2019 op de markt en wordt ongetwijfeld duurder dan de huidige Hellcrate. Dat apparaat staat voor $19.530 in de catalogus en levert driehonderd pony's minder.