MURICA! Fernando Alonso rijdt Chevrolet tijdens Indy 500

De Amerikaanse campagne van oud-Formule 1-wereldkampioen Fernando Alonso heeft een goede start gekregen. De Spanjaard heeft een deal met General Motors voor zijn deelname aan de legendarische races Daytona 24 en de Indy 500.

Onlangs werd al bekend dat Fernando Alonso, als teamgenoot van Renger van der Zande, zal gaan deelnemen aan de vierentwintig uur van Daytona. Hij rijdt die race in een Cadillac DPi die gerund wordt door het team van Wayne Taylor Racing.

Ook de race voor de Triple Crown rijdt Fernando volgend jaar met een product van de Generaal achterin zijn wagen. McLaren heeft zojuist bevestigd dat ze Chevrolet hebben gestrikt als motorleverancier. Op zich was het een no-brainer dat zij de motor zouden gaan leveren. Dankzij Alonso is de deur bij Honda inmiddels ferm dicht, de Spanjaard rijdt in het WEC met aartsrivaal Toyota. Ook zijn opmerkingen over de kwaliteit van de Japanse motoren in de Formule 1-wagens van McLaren hebben niet geholpen om Hondapower voor Indy te krijgen.

McLaren is uiteraard blij met de deal, want de Amerikanen wonnen afgelopen jaar de race met Will Power: "As the reigning winning engine, the Chevrolet motor puts us in a strong position to contest this incredibly challenging event. We’ve quickly established a strong working relationship with the Chevrolet team, who are absolute professionals, committed to the challenge, and true racers." Ook Alonso denkt dat de producten van General Motors hem naar de drievoudige kroon gaan helpen: "Having Chevrolet power behind me means we’re putting ourselves in the best possible position to compete at the front."