Duizenden Nissans op drift in Pacifische Oceaan

Raar verhaal is raar.

Heeft u weleens gehoor van het Gulf of Tonkin-incident? Zo niet, dan is dit het moment om u in te kijken over een van de beslissende momenten die de Vietnamoorlog zou worden. (Kijk bijvoorbeeld dit fragment uit de beste documentaire ooit gemaakt.) Al deze ongein kan opnieuw gebeuren. Er is namelijk een enorm vrachtschip vol Nissans op ramkoers in de Pacifische Oceaan.

Dat verzinnen wij ook niet. 

Ok, een beetje. 

Er is geen sprake van een ramkoers. 

Maar van géén koers! Dat is misschien nog wel erger. 

Sit-rep: 'A large car carrier ship transporting 3500 Nissan models is floating unmanned in the Pacific Ocean after a fire broke out on New Year’s Eve and crew members abandoned ship. (...) The Associated Press reports that 21 members of the crew abandoned the 650 foot (198 meter) Sincerity Ace. ' Een deel van de crew is niet levend opgepikt en het is verder onduidelijk of er nog bemanning op het schip is.

Daar lijkt het niet op, want op volle zee is er nog steeds een schip vol Nissans adrift. Geen idee wat er verder mee zal gebeuren, maar wat we wel verzuchten: het is goed dat die arme Carlos Ghosn dit allemaal niet meer hoeft mee te maken.