Vernielde Franse flitspalen komen waarschijnlijk nooit terug

Met dank aan de gele hesjesbeweging is bijna tweederde van de vaste flitspalen in Frankrijk buiten gebruik. De kans is groot dat die apparaten nooit meer vervangen gaan worden, maar dat is niet per se goed nieuws.

Als je als overheid een vaste flitspaal monteert, weten alle voorbijgangers na een tijdje wel waar die dingen staan (of niet). Voor de rest van de mensen brengen apps als Waze, Coyote en Flitsmeister uitkomst: die weten het sowieso. De Franse regering staat nu voor een keuze. Enerzijds willen ze de gevandaliseerde flitspalen in het land graag terugzetten, omdat langzamer rijden veiliger is en flitspalen gewoon veel geld opleveren. Aan de andere kant kunnen ze nu van de kans gebruik maken en overstappen op een ander systeem, aangezien de huidige palen toch vervangen moeten worden.

De Franse krant Le Parisien, die gisteren voorrekende wat al die kapotte flitspalen kosten, heeft een aantal oplossingen voor de vervanging op een rijtje gezet. De Franse overheid overweegt nu welke ze gaan toepassen.

Eén van de 'nieuwe' oplossingen is de rijdende flitsauto. Ze bestonden al in Frankrijk, auto's die net iets langzamer dan de maximumsnelheid rijden en gezellig iedereen fotograferen die iets te snel voorbij komen rijden. Het nieuwe aan dit idee is om het helemaal uit te besteden aan externe partijen. Waarom zou je een agent langzaam over de snelweg laten rijden, als je dat ook door een goedkope werknemer kunt laten doen? De praktijk is wettelijk toegestaan in Frankrijk, maar tot nu toe gebruikt alleen de regio Normandië het middel.

Een andere mogelijkheid is dat er echter Big Brother-machine in plaats van de fototoestellen komen. De High-res camera's op een vier meter hoge paal kunnen 32 auto's tegelijk flitsen en kijken naar rood licht, verkeerd inhalen of wat dan ook niet mag. Momenteel zijn worden tien van deze machines getest in de buurt van Marseille, maar Frankrijk overweegt om 6.000 Judge Dredd-flitsers op te stellen.

Volgens velen is het de meest effectieve manier van handhaving: staandehoudingen met een donderpreek en eventueel een cash te betalen boete. Op de Autoroute du Soleil worden ze veelvuldig toegepast en het zorgt ervoor dat je tegenwoordig nooit meer helemaal ontspannen naar de Côte d'Azur koerst.  

De Fransen zouden ervoor kunnen kiezen om alle radarapparatuur te lozen en weer ouderwetsch met agenten de wet gaan handhaven. Klinkt omslachtig, maar het is effectief. Wellicht ook een tip voor de Nederlandse politie: leg de prioriteit op het handhaven van de regels, in plaats van het collecteren van boetegelden.