Appende alcomobilist (v) knalt bijna op motoragent

De Eindhovense politie heeft ervoor gezorgd dat het land aan een kleine ramp is ontsnapt door een dronken appende bestuurster van de weg te halen. Ze reed bij een alcoholcontrole bijna een politieagent van zijn sokken.

Bij sommige nieuwsberichten moet je even nadenken of erom moet lachen of toch heel bedroefd in een hoekje moet gaan liggen huilen. Het bericht over de appende alcomobiliste is daar één van en we kiezen ervoor om in huilen uit te barsten.

In Eindhoven was vannacht een grote alcoholcontrole aan de gang, die zijn punt duidelijk bereikt. Er werden tien bezopen bestuurders van de weg gepikt. Daarbij was de vrouw die de kop van dit artikel siert. Ze kreeg het voor elkaar om al append ("pas op er staat een alcoholcontrole"), bijna een motoragent onderuit te rijden. De agent wilde de vrouw naar de controle dirigeren. Niet onterecht dus, ze blies 245 ugl (wat neerkomt op iets meer dan 0,5 promille).

Hoe krijg je het voor elkaar om als vijfentwintigjarige zowel append als sturend in een auto te zitten? Mensen van millenial-leeftijd hebben altijd het hoogste woord over verantwoordelijkheid, SJW- en wereldverbeterdingen en dan gebeurt dit. Hoe dan? Waarom dan? Waar komt die verregaande hooghartigheid vandaan om te denken dat jij wél lam kunt rijden? Lam rijden kan niet (als je moet rijden is het altijd #DryJanuary) en append rijden kan ook niet (gewoon niet doen). Laat staan een combinatie van die twee.