Plot twist: Investeerders proberen Haas-deal met Rich Energy te redden

Het wordt steeds fantastischer in de soap rondom Haas F1 en Rich Energy. Het lijkt erop dat CEO William Storey voor zijn beurt heeft gesproken en dat er achter de schermen van alles gebeurt om te redden wat er te redden valt.

Energiedrankje Rich Energy is een poging om een heel erg dure variant van Red Bull te maken. Daar past flamboyante marketing bij, maar wellicht vliegt CEO William Storey toch wat uit de bocht. De tweet waarmee Rich Energy gisteren de relatie met Haas F1 'uitmaakte' is waarschijnlijk zonder toestemming geschreven en verstuurd.

In de Formule 1-paddock gaat het nieuws rond dat de rijke investeerders achter Rich Energy helemaal niet onder het contract met Haas uit willen. Het Formule 1-team laat ondertussen ook weten dat ze bij hun weten nog steeds door Rich Energy gesponsord worden. De investeerders werken nu hard aan het herstellen van de relatie. Bronnen vertelden aan Motorsport: "The deal is not terminated and William has no authority to do so. The investors are trying to clear up the PR mess, but it's business as usual."

Wie die investeerders precies zijn, is niet helemaal duidelijk. Het bedrijf heeft zes aandeelhouders. Naast CEO William Storey zijn dat Brandsellers Holdings Ltd, Robert Lee, Charlie Simpson, Neville Weston en Lloyd Tunicliffe. De laatste twee zijn respectievelijk makelaar en verzekeringsmakelaar. Van de overige drie is weinig te vinden, enerzijds door zorgvuldig niet zichtbaar te zijn op internet, of door de nogal generieke namen.

Een van de mensen die nu werkt aan het oplossen van de rommel is Justin King, de voormalige CEO van supermarktgigant Sainsbury's en vader van coureur Jordan King. King werd in april door de raad van commissarissen aangesteld als adviseur van William Storey. Kennelijk hadden de investeerders toen ook al door dat de bebaarde CEO nogal een loose canon is.

William liep al eens te hoop tegen Max Verstappen, dacht dat hij Red Bull Racing makkelijk ging verslaan en kreeg het uitgebreid aan de stok met fietsenmerk Whyte Bikes. De rechtszaak over het logo loopt voorlopig helemaal niet goed voor Rich Energy. Het bedrijf moet over een week aan de rechter vertellen hoeveel blikjes Rich er tot nu toe precies verkocht zijn. De kans bestaat dat dat er helemaal niet zo veel zijn.