Max Verstappen krijgt nieuwe teamgenoot vanaf Spa

De kogel is door de kerk bij Red Bull Racing. na de zomerstop keert Pierre Gasly niet terug in de tweede wagen van Red Bull Racing. Alex Albon wordt de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen na de teleurstellende resultaten van de Fransman.

Max Verstappen en Alex Albon rijden vanaf de Belgische Grand Prix in Spa als teamgenoten. De Thaise rookie vervangt Pierre Gasly die wordt teruggesplaatst naar Scuderia Toro Rosso, waar hij vorig jaar zelf ook al reed. Red Bull en Toro Rosso zijn uiteraard allebei eigendom van het Oostenrijkse energiedrankmerk en hebben daarom ook de mogelijkheid om zo met de rijders te kunnen schuiven. 

Pierre Gasly miste in de eerste helft van het seizoen de scherpte, waardoor hij continu punten morste. Slechts een keer wist hij voor Max Verstappen te eindigen: tijdens de Britse Grand Prix in Silverstone. Daarbij werd de Fransman echter wel geholpen door Ferrari-rijder Sebastian Vettel, die Max Verstappen van de baan tikte.

De promotie van Albon zal niet alleen een klap zijn voor Pierre Gasly, die wordt teruggeplaatst. Ook voor Daniil Kvyat, de andere rijder bij Toro Rosso zal het geen leuke mededeling zijn: hij had wellicht hoop om ooit nog bij de hoofdmacht van Red Bull Racing terug te keren, nadat hij in 2016 werd vervangen door Max Verstappen. Overigens is het opvallend dat het vandaag exact vijf jaar geleden is dat de destijds zestienjarige Max Verstappen bij Red Bull Racing een handtekening onder zijn contract zette.