Onderzoekers: 'Verband tussen het willen van een sportwagen en penisgrootte aangetoond'

Britse onderzoekers zeggen het vooroordeel te hebben bevestigd...

Sportwagen

Mannen die in een vette sportauto rijden, hebben iets te compenseren. Althans, dat is wat er vaak gezegd wordt. Ze zouden onzeker zijn over de inhoud van hun broek en met een indrukwekkende bolide de aandacht ergens anders op willen vestigen. Op een dikke Porsche 911, bijvoorbeeld. Of een nieuwe Mercedes C63 AMG. Maar zit er überhaupt wel een kern van waarheid in dat vooroordeel?

Britse onderzoekers claimen van wel. In een publicatie genaamd 'Small Penises and Fast Cars: Evidence for a Psychological Link' (kleine pielemuisjes en snelle wagens: bewijs voor een psychologisch verband) presenteren ze hun bevindingen.

Korrel berg zout

Kort door de bocht: de onderzoekers claimen een verband te hebben gevonden. Echter moeten de uitkomsten van het onderzoek op dit moment met een korrel vaatje berg zout worden genomen.

De publicatie is ten eerste nog niet 'peer reviewed', wat zoveel betekent als: andere onderzoekers hebben nog niet gecheckt of het onderzoek wel deugt. Ten tweede: ze hebben niet letterlijk duizenden penissen gemeten en de resultaten vergeleken met de auto's van de eigenaren.

Mannen eerst 'onzeker gemaakt'

Wat ze wel hebben gedaan? Een groep van een paar honderd mannen in tweeën gesplitst. De ene groep werd gezegd dat de gemiddelde penislengte ongeveer 10 cm bedraagt. Veel mannen kregen daardoor dus het gevoel dat ze een relatief grote tampeloeres hadden.

De andere groep kreeg juist te horen dat de gemiddelde penis zo'n 18 cm lang is. Voor de 'grote jongens' uit die groep geen enkel probleem, maar het grootste gedeelte werd hierdoor juist onzeker gemaakt. Het werkelijke gemiddelde ligt rond de 14 cm, zeggen de wetenschappers.

Beide groepen moesten vervolgens een hele hoop vragen beantwoorden, waarna bleek dat mannen die te horen hadden gekregen dat de gemiddelde penisgrootte op 18 cm ligt, vaker de behoefte hadden aan een sportauto. Dit waren dus niet per se mannen met een kleine pielemuis. Maar door de misinformatie wel vaker mannen die dachten dat ze in vergelijking met anderen een ondergemiddelde snikkel hadden.

In de woorden van de betrokken wetenschappers: "We hebben ontdekt dat mannen, met name mannen ouder dan 30, sportauto's in grotere mate begeerden op het moment dat ze het gevoel hadden dat ze een kleine penis hadden."

Geen enkele garantie

Voor alle vrouwen die nu ineens kerels met een schattig Fiatje 500 gaan aanspreken: er is werkelijk nul garantie dat je hier met een groot geschapen bestuurder te maken hebt. En andersom geldt natuurlijk hetzelfde: mannen met een boel centimeters onder hun carport kunnen net zo goed een gigantische boa constrictor achter de rits verbergen.

Nieuws
  • iStock, Lamborghini, Ferrari