Piastri volgens Allard Kalff uit zelfde hout gesneden als Verstappen

"Ze zijn hetzelfde type", stelt de analist.

allard kalf over verstappen piastri

Nu de MCL60 van McLaren een aantal succesvolle updates heeft gehad kunnen Oscar Piastri en Lando Norris eindelijk laten zien wat ze waard zijn. Norris en zijn Australische teamgenoot Piastri lijken tot nu toe tegen elkaar opgewassen. Maar wie is dan het grootste talent? Op Viaplay zijn analisten Allard Kalff en Kees van der Grint het er in ieder geval over eens.

Hetzelfde type

In een fragment uit Viaplay-programma 'In de Slipstream', gedeeld door de Nederlandse tak van Motorsport.com, bespreken de twee analisten de opties. Maar volgens Kalff is het antwoord duidelijk. Mede doordat Piastri en Verstappen volgens hem uit hetzelfde hout gesneden zijn. "Ze zijn hetzelfde type, ze moeten ervoor vechten. Hij moest iedere keer kampioen worden om door te gaan."

Mede-analist Van der Grint kan zich wel vinden in de motivatie van zijn collega. Hij stelt: "Norris heeft een goede sociale achtergrond, hij heeft een makkelijke jeugd gehad. Hij komt uit een zeer welgestelde familie. Daar is niks mis mee, maar dat geeft toch misschien dat je niet voor die laatste tiende kan gaan."

Vertrouwen in het management

Naast zijn achtergrond ziet Kalff nog een voordeel voor Piastri. Namelijk in de vorm van de mensen die hij om zich heen heeft verzameld. "Die zijn keihard in de onderhandelingen. Ze zijn weggegaan bij Alpine, want ze wilden naar McLaren. Contract niet goed geregeld? Wij gaan weg. In Mark Webber heb ik veel vertrouwen. Hij doet het management van Piastri. Webber heeft zelf in zijn carrière wel eens de verkeerde keuze gemaakt, ik heb er vertrouwen in dat hij nu de goede keuzes maakt."

Formule 1
  • Motorsport.com/Viaplay
  • NLBeeld