Hoe plant Aston Martin na de zomerpauze terug te komen?

Het Astin Martin team heeft een groot project met zijn geplande terugkeer na de zomer. Het blijft in de AMR23 investeren en geen uitgave is hiervoor teveel.

Hoe plant Aston Martin na de zomerpauze terug te komen?

Trots en positief 

In 2022 stond Aston Martin op de voorlaatste plek na de Belgische Grand Prix. Momenteel staan ze derde in het kampioenschap. Met deze verbeteringen kunnen verwachtingen stijgen, maar na een tamelijk progressief jaar ziet er nog steeds niet zo uit alsof ze die plaats zullen behouden of misschien zelfs niet terugvallen. Ondanks de recente terugval is Aston Martin’s team leader, Mike Krack, trots op de prestaties van zijn team en houdt een positieve instelling.

Is een comeback mogelijk? 

Zijn positieve houding is een inspiratie voor het team en voor anderen.

Volgens Krack mag je niet vergeten waar je vandaan komt. Hij geeft een opmerkelijke boodschap van positiviteit en optimisme en zegt hoe belangrijk het is te waarderen wat je al hebt bereikt. Zeker, kijk uit naar je doelen en werk er hard voor om ze te bereiken, maar vergeet niet wat je al hebt gedaan.

Een mooie boodschap die niet alleen voor het Aston Martin team geldt maar voor iedereen.

Continue upgrades aan de auto’s 

Na de zomerpauze plant Aston Martin verbeteringen aan te brengen, met upgrades voor alle races. Ze hebben twee plannen, één voor de afstelling van de auto en het tweede voor de ontwikkeling van de AMR23. De updates zullen in het tweede seizoenshelft blijven doorgaan en Astin Martin zal ook onderdelen naar de Grand Prix in Zandvoort meenemen (Grand Prix blog Zandvoort). Deze plannen komen van het voortdurend doorontwikkelen van de wagens.

Kan Aston Martin terug naar de top? 

In de eerste zes races behaalde Aston Martin 120 punten, op de tweede plaats vlak na Red Bull. Dan in de laatste zes races waren het slechts 76 punten, op de vijfde plaats na McLaren.

Krack beweert dat het niet zo’n erge terugval is, maar dat de concurrentie gewoonweg beter voorbereid was en zich meer had verbeterd. Daarenboven hadden ze – volgens de renstal – niet de juiste keuzes gemaakt. In de tussentijd heeft zijn team aan verbeteringen gewerkt, zoals al eerder vermeld werd.

Een wil om te winnen 

Kan het zijn dat Mike Krack’s winnaarsmentaliteit Honda ervan heeft overtuigd met Aston Martin samen te werken? Koji Watanabe, president van Honda’s racedivisie HRC, vertelde dat hij echt graag met Aston Martin samen wilde werken.

Het ziet er op elk geval naar een sterk partnership uit dat voor beiden alleen maar voordelen kan brengen. Met Krack’s positieve instelling, de motivatie van het team, en de continu verbeteringen aan de auto’s ziet het veelbelovend uit. Desondanks is het aangeraden nog even met de voeten op de grond te blijven. Aston Martin moet nog enkele obstakels overwinnen. Bovendien moet het ook tegen Mercedes kunnen winnen, wat niet altijd zo makkelijk is.

Fernando Alonso in de mix 

Fernando Alonso’s vervanging van Sebastian Vettel bleek ook een goede beslissing te zijn. Zover heeft Alonso Krack’s “verwachtingen overtroffen”. Met zijn flexibiliteit en goede aanpassing werd hij een gewaardeerd lid van het team.

Waarschijnlijk willen velen weten wanneer Alonso zijn 33ste Formule 1 overwinning pakt. We zijn vastbesloten om er alles aan te doen om het te laten gebeuren, zegt Mike Krack.

Wat kunnen we van Aston Martin verwachten? 

Dat kunnen we zo niet zeggen. Het team is gemotiveerd en heeft een sterke team leader met een goede houding. Dat zijn zeker kwaliteiten die men nodig heeft om te winnen, maar we moeten ook afwachten of de verbeteringen aan de auto’s de verwachte resultaten zullen opbrengen.

Formule 1
  • NL Beeld PA / Images