Alpine lanceert vrijwel naakte 2024-auto 

Van een 'livery launch' kunnen we bij Alpine eigenlijk niet spreken. Bij de A524 valt immers maar weinig kleur te ontdekken.

Alpine lanceert vrijwel naakte 2024-auto 

Tegenwoordig kunnen we eigenlijk al niet meer spreken van echte onthullingen voorafgaand aan een nieuw F1-seizoen. In een krampachtige poging tot geheimhouding presenteert geen enkele team nog een echt nieuwe auto.

Het blijft vrijwel altijd beperkt tot een veel minder interessante 'livery launch', een kans om de kleuren van nieuwe sponsors tentoon te stellen. Bij Alpine is echter zelfs dat laatste eigenlijk niet gelukt.

Geen livery

De 'nieuwe' A524 heeft namelijk bijna geen livery. Het Franse team heeft zo hard ingezet op gewichtsbesparing dat vrijwel de complete auto in naakt carbon uitgevoerd is. De blauw en roze gekleurde stickers met sponsorlogo's voelen zo nog meer dan ooit als een absolute verplichting. Het verschil tussen de inmiddels traditionele volledig roze BWT-versie en de reguliere is nu ook bijna niet te zien.

Niets te zien

Over de auto zelf kunnen we zoals verwacht vrij kort zijn. De afgebeelde A524 lijkt immers als twee druppels water op de laatste specificatie van zijn voorganger. Het enige duidelijke verschil zit 'm in een bredere neus voor de nieuweling. Volgens Alpine is de A524 echter van voren naar achteren volledig nieuw.

De echte wagen zullen we pas gaan zien tijdens de pre-season test in Bahrein eind deze maand. Hetzelfde geldt uiteraard voor alle andere bolides die tot nu toe 'onthuld' zijn.

Formule 1
  • BWT Alpine F1 Team