Alpine grijpt in: technische staf op straat gezet 

De koppen zijn al aan het rollen bij geslagen bij Alpine. Na de teleurstellende seizoensopener in Bahrein is de complete technische staf overhoop gegooid.

Alpine grijpt in: technische staf op straat gezet 

Het is weer eens guillotinetijd bij Alpine. Na de dramatische prestaties bij de pre-season test en de seizoensopener in Bahrein heeft het Franse team het hakmes gezet in de technische afdeling. Technisch directeur Matt Harman en aerodynamisch hoofd Dirk de Beer mogen nu namelijk op zoek naar een functie elders.

Neerwaartse spiraal

Reden is de neerwaartse spiraal sinds 2022. Alpine zakte van 2022 naar 2023 af van de vierde naar de zesde plek bij de constructeurs, en lijkt dit seizoen met afstand het langzaamste team te zijn.

Vorig jaar pakte Pierre Gasly in Bahrein nog twee punten terwijl Esteban Ocon met mechanische problemen uitviel. Dit jaar moest Alpine zich gelukkig rekenen dat Logan Sargeant een technisch probleem had en Valtteri Bottas een minuut doorbracht in de pits. P17 en P18 was het beschamende resultaat.

Driepuntenplan

In tegenstelling tot eerdere noodgrepen heeft Alpine dit keer een stappenplan om verbetering mogelijk te maken. De organisatie wordt grondig herzien door de creatie van drie nieuwe posities, allemaal met dezelfde titel.

De nieuwe posities zijn voor technisch directeur Joe Burnell (algemeen), technisch directeur David Wheater (aerodynamica) en technisch directeur Ciaron Pilbeam (prestaties). Het drietal zal direct rapporteren aan teamchef Bruno Famin. De operaties in de motorfabriek te Viry-Châtillon blijven onveranderd.

Formule 1
  • BWT Alpine F1 Team