Shell V-Power

Youngtimerrijden wordt steeds leuker

Terwijl de verkoop van emissieloze auto’s stijgt en stijgt, veroudert een groot deel van het wagenpark ook steeds harder. Hoewel de ouderwetsrijders steeds meer onder druk staan, kunnen ze ook rekening houden met het milieu. Advertisement (function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-5PKHNGG'); var axel = Math.random() + ''; var a = axel * 10000000000000; document.write('');

We kunnen er niet aan voorbij gaan: u bent autoliefhebber. Of het nou het kijken van een Formule 1-race (hup Ferrari), een Formule E-race, het spotten van exotische supercars in Monaco, het sleutelen aan uw eigen auto, ja zelfs het rijden in een file: de auto is gewoon een mooie machine.

Het CBS becijferde onlangs dat het aantal ‘youngtimers’ de laatste tien jaar flink gegroeid is en concludeerde daaruit dat de autoliefde onder Nederlanders flink is toegenomen. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want vroeger roestte een auto onder je weg, terwijl ze anno 2019 pas stukgaan als je ze daadwerkelijk naar de sloop brengt.

Waar de leaserijders inmiddels al voor tien procent zijn overgestapt naar elektrische auto’s, rijden er ook steeds meer belegen blikken rond. Is dat wel zo goed voor het totaal van de uitstoot? Oude auto’s, pardon youngtimers, stoten toch veel meer walmen uit dan nieuwe auto’s? Zou het effect van de elektrificering dan niet tenietgedaan worden door u en uw mooi opgepoetste youngtimer? 

Maar dan blijft toch de vraag of die auto niet gewoon in de garage moet blijven staan. Nee, want dat is helemaal niet goed voor de motor, en waarom zou u dat doen? Een auto is een gebruiksvoorwerp en geen schilderij waar u alleen maar naar kijkt, dat hoeven we de petrolhead niet uit te leggen.

Er zijn inmiddels brandstoffen te krijgen die ervoor zorgen dat de motor van uw future classic lekkerder draait. Bijvoorbeeld Shell V-Power met sterk reinigende toevoegingen om de motor niet alleen schoner te houden maar ook schoner te maken terwijl je rijdt. Shell V-Power Benzine bevat tevens een wrijvingsverminderende toevoeging die bij elke brandstofinjectie zorgt voor minder energieverlies in de motor. Hoe dat allemaal precies in zijn werk gaat kunt u hier lezen. 

Nog sterker is het dat je met deze benzine en diesel ook direct CO2-neutraal rijdt. De CO2-uitstoot van de getankte brandstof wordt vanaf de winning van ruwe olie tot en met het verbranden van de brandstof in de motor van het voertuig gecompenseerd (klik hier voor meer daarover). Drie hoeraatjes voor de rijders van de Golf IV, BMW E36, Peugeot 206, Honda CRX Del Sol en Toyota Starlet, want zo rijdt u in uw klassieker en kunt u rekening houden met het milieu .

Een race experience op Circuit Zandvoort winnen? Het kan nu met Shell V-Power! Meld u aan voor Miles & Me en maak na iedere Shell V-Power tankbeurt kans.