De start van een nieuw Formule 1 seizoen: houd hier rekening mee

Wanneer het nieuwe seizoen van de Formule 1 weer voor de deur staat, dan is het natuurlijk wel prettig om up-to-date te blijven van de nieuwste races, coureurs en natuurlijk de gehele kalender van alle Grand Prix. Op die manier hoef je geen enkele race te missen en kun je zonder problemen het hele seizoen blijven volgen. Hieronder lees je precies waar je allemaal rekening mee kunt houden als het nieuwe seizoen van de Formule 1 begint.  

De start van een nieuw Formule 1 seizoen: houd hier rekening mee

1. De kalender 

Allereerst is het natuurlijk prettig om te weten wanneer de races allemaal plaatsvinden in het seizoen van de Formule 1. Er zijn namelijk elk jaar meer dan twintig races die gereden moeten worden. Als een echte fan kun je er natuurlijk niet eentje missen. Daarom is het goed om te kijken wanneer de Grand Prixs plaatsvinden. Zo kun je gemakkelijk het hele seizoen vastzetten in je agenda.

2. Verschillende tijdzones

Als je eenmaal weet wanneer elke race plaatsvindt, dan is het natuurlijk goed dat je ook de juiste tijden hebt staan in je agenda. Het is namelijk goed om te weten dat een race niet altijd op hetzelfde tijdstip begint. Dit heeft onder andere te maken met de verschillende tijdzones van de Formule 1. In Japan is bijvoorbeeld een andere tijdzone, dan in Nederland. Daarom is het goed om alle tijden van de Grand Prixs goed in je agenda neer te zetten. Ook als je graag wilt wedden op de Formule 1, dan is het goed alle F1 tijden in de gaten te blijven houden. Op die manier hoef je niks te missen en kun je genieten van elke race.

3. Het hele weekend

Als laatste is het ook goed om te weten dat Formule 1 natuurlijk niet op één dag wordt gehouden. Het hele weekend staat in het teken van de Formule 1. Op de vrijdag hebben de coureurs de kans om nog een paar keer te trainen. In totaal zijn er drie vrije trainingen voor elke coureur. Op de zaterdag is het tijd voor de spannende kwalificatierace. Wie mag er beginnen vanaf de eerste positie? En als laatste is zondag natuurlijk de race. Je kunt het hele weekend dus gaan genieten van Formule 1 en alles eromheen. Op die manier hoef je niks te missen en kun je zondag gaan genieten van de spannende race.

Mocht er toch een race zijn die niet doorgaat of het wordt gewijzigd, dan kun je altijd F1 nieuws in de gaten blijven houden. Op die manier blijf je up-to-date en hoef je geen enkel weekend te missen waarin wordt geracet.