Redneck zet cabriorecord: 427,4 km/u

Ontiegelijk hard rijden in een auto zonder dak. Het nut hiervan ontgaat ons volledig. Maar hé, records zijn er om gebroken te worden.

Voor wie John Hennessey nog niet kent: deze Texaan sleutelt aan auto's dat het een lieve lust is. In de begindagen door enkel Amerikaanse troepauto's van een supercharger voorzien, tegenwoordig leurt hij met een heuse supercar: de Venom GT. Geschoeid op de leest van een Lotus, aangevuld met een 7.0 V8 met 1.451 hp. Een creatie waarmee onlangs 435,3 kilometer per uur werd geklokt.

Daarmee was de kitcar (let op, iemand gaat boos worden omdat we het een kitcar noemen) sneller dan de Bugatti Veyron. Met het verschil dat je in de Veyron op topsnelheid rustig een Arturo Fuente kunt opsteken, en de Hennessey op top een dodelijke orgaanshaker is. Anyway, het cabriorecord stond nog op naam van de Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. In onderstaand filmpje zie je hoe Hennessey op de Amerikaanse luchtmachtbasis in Lemoore, Californië ook dat record van de Duitsers afpakken met hun Spyder-versie van de Venom GT. Waarschuwing: filmpje bevat patriottisme.