Wil iemand een Ferrari-rode DeLorean hebben?

DeLoreans zijn altijd roestvrijstaalgrijs, tenzij ze van goud zijn. Of zoals dit unieke exemplaar: rood. Met zijn lage kilometerstand en speciale kleur is de Ierse wannabe sportwagen een auto die je misschien wel in je verzameling moet hebben.

Eigenlijk is alles aan een DeLorean DMC-12 vreemd. Hij heeft maffe deuren, werd gebouwd op een rare plaats, werd bedacht door een malloot die het nodig vond om een auto van roestvrij staal te bouwen. Het bizarste punt van afwijkendheid is eigenlijk nog wel de veel te kleine motor, want de V6 van Renault is gewoon niet sterk genoeg.

In Grand Rapids (Michigan) wordt een DeLorean te koop aangeboden die nog aparter is dan zijn broertjes. Het heeft een van de vorige eigenaars immers behaagd om de auto Ferrari-kleurig te maken. Dat is vrij bijzonder. Het is immers knap lastig om verf te laten hechten op het roestwerende metaal, een van de redenen waarom roestvrijstaal roestwerend is: ondanks dat je er geen coating op aanbrengt, roest het toch niet (of moeilijk).

Naast de rode kleur is ook de kilometerstand van dit exemplaar speciaal. Hij reed sinds hij in Noord Ierland uit de fabriek kwam slechts 1.646 mijl (2.649 kilometer). Ondanks dat je tegenwoordig ook weer nieuwe DeLoreans kunt bestellen, is een van de 6.000 overgebleven originelen een betere investering. Heb je $41.000 te veel, dan kun je eigenaar worden van de (waarschijnlijk) enige rode DeLorean ter wereld.