Het is weer zo'n dag: Verstappen valt uit met technisch probleem

Snelste tijd in de eerste vrije training, snelste tijd in de tweede vrije training, uitvallen met een technisch probleem in de derde vrije training. Dit ziet er niet gunstig uit voor Max.

De Red Bull Racing-bolide kwam in VT3 tot stilstand op een manier die doet denken aan de malheur in de GP van Canada. De precieze oorzaak is nog niet bekend, het enige dat we weten is "everything just switched off". Update. volgens het team was het een hydraulisch probleem

Zuur. Want Max was net bezig aan een verbetering van zijn tijd. Nu komt hij in VT3 niet verder dan een P6 en is het voorlopig nog de vraag of vader Jos al met Scuderia Ferrari aan de lijn hangt de auto van Max op tijd weer in race-conditie is voor de kwalificatie van de GP van Azerbeidzjan, die om 15:00 uur Nederlandse tijd begint. Update 14:45. Hydraulisch systeem is hersteld. Max kan aan de kwali beginnen.  

PS. Max was niet de enige met Renault-aandrijving en problemen. Bij de baard van Harald Ertl, laat die Renault-onderdelen toch eens heel blijven! 

Valtteri Bottas reed uiteindelijk de snelste tijd, een 1:42.742.