Kopen: de sensationele Porsche die ooit van Nicholas Cage was

Lieve mensen, u heeft hier te maken met de 1981 Kremer Porsche 935 K4 IMSA GTP. Goede kans dat er zelden een nerderiger naam aan een Porsche is gegeven, maar het valt nog maar te bezien in hoeverre dit een Porsche is.

De auto die u ziet is zeldzaam. Niet zeldzaam in de zin dat er maar honderd van zijn gemaakt. Meer zeldzaam in de zin dat er voor dit exemplaar 2.85 miljoen dollar wordt gevraagd. Want er zijn er ooit maar twee van gemaakt. 

Het is een van de laatste Porsche-racers die werd gebouwd op basis van een productiemodel. Maar dat is relatief. Raceteam Kremer kreeg Porsches zegen om zelf nog wat aan te rommelen met de wagen. De K4 is het resultaat. Beide K4's gaan terug op de Porsche 935 Moby Dick uit 1978, een die-hard racewagen die alleen voor Le Mans bedoeld was en waarin de coureursstoel van links naar rechts werd verplaatst vanwege de gewichtsverdeling.

Toch lijkt de auto in bijna niets op een 935. Wat dat betreft kan een mens zich ook afvragen in hoeverre het een Porsche is: alleen de voorruit en het dak zijn van Porsche. Al het andere is vervangen, veranderd en verbeterd. Koppel dat aan een monsterachtige 3.2 liter zescilinder met achthonderd pk en bijna 730 Nm en je hebt een beest dat harder dan 350 km/u gaat. 

Oh en ja, een van de voormalige eigenaars was Nicholas Cage. Maar dat maakt wellicht niet uit. Vanwege alle racing pedigree is dit echt voor de connaisseurs.