Max Verstappen was overtuigd van podiumfinish

De race in de Azerbaidzjaanse hoofdstad Baku zal niemand snel vergeten door het bijzondere verloop. Max Verstappen wil er alleen niet graag meer aan herinnerd worden. Hij reageert zwaar teleurgesteld en was overtuigd van een hoge klassering.

De race in Baku verliep voor Max Verstappen niet zoals gewenst. Terwijl hij op een uitstekende positie in de race lag, met uitzicht op een finish op het podium gaf zijn motor weer de geest. De vierde uitvalbeurt in zes races: allemaal door technische malheur.

Max verscheen tijdens en na de race echter niet voor de camera's van de internationale pers. Het was dus gissen naar zijn reactie, totdat hij op zijn eigen website met een verklaring kwam: “Het begin van de race zag er veelbelovend uit. Maar ik ben er kapot van om alweer door een technisch probleem uit te vallen.” De teleurgestelde Limburger vervolgt: “In zo’n race vol met actie, waren we ervan overtuigd dat ik minstens op het podium had kunnen staan vandaag. Dus ik ben enorm teleurgesteld met dit resultaat.”

Tegen zijn manager Raymond Vermeulen was Max al een stuk minder diplomatiek. De Telegraaf noteerde wat Verstappen volgens Vermeulen tegen hem had gezegd: "Ik rijd de ballen uit mijn broek. Wat moet ik nou nog meer doen?”

Geen onverwachte reactie, alleen jammer dat we Max niet op video zagen reageren. Hij zal ongetwijfeld woedend geweest zijn toen hij uit zijn auto stapte. Tierend genoeg om het "helemaal ruk" uit Canada te overtreffen.