Uh oh. Top Gear geflitst met 244 km/u

Ook zonder Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May komen de producenten van Top Gear in de problemen. In Noorwegen reden ze 244 kilometer per uur en dat mag niet op de openbare weg. Zelfs niet als je Top Gear heet.

De Atlanterhavsveien (Atlantische Weg) in Noorwegen is een van de allermooiste stukjes asfalt op aarde. Reden genoeg voor Top Gear om er opnames te maken voor het nieuwe seizoen van het BBC-programma. Maar zelfs als je het meest bekende en beroemde autoprogramma ter wereld maakt moet je je aan de verkeersregels houden.

Voor het filmen mochten de weg en de Atlantische Tunnel regelmatig voor periodes van twaalf minuten worden afgezet. De presentatoren (wie er precies bij was, is niet bekend) mochten zelfs de snelheidslimiet op de weg breken tijdens de opnames. Wat is dan het probleem? De Noren eisten dat de auto's niet harder dan 140 kilometer per uur zouden gaan. 

Tijdens de eerste dag werden echter al verschillende ritten van tussen de 170 km/u en 180 km/u gemeten. De uitschieter was er voor een meting in de Atlantische Tunnel: daar reed een auto 244 kilometer per uur. Reden voor de Noren om direct de vergunning voor het filmen in te trekken en de politie in te schakelen.

De ordehandhavers melden dat ze momenteel onderzoeken wie er precies achter het stuur zaten tijdens de snelheidsovertredingen. In ieder geval waren Matt LeBlanc en Chris Harris niet op de set. Het zou erop kunnen duiden dat er andere chauffeurs reden, of dat Rory Reid de auto bediende tijdens de opnames.

In ieder geval is duidelijk dat Top Gear na het vertrek van het trio Clarkson, Hammond en May nog niet geheel verschoond is van controverse. Dat is wellicht maar goed ook, maar het is te hopen dat de gemaakte opnames in Noorwegen alsnog de uitzending zullen halen. Reden om toch maar weer eens te gaan kijken dit najaar.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5daea2e1d7c1f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });