Problemen bij Tesla-concurrent 'veel erger dan gedacht'

Het Chinese conglomeraat LeEco, drijvende kracht achter de falende Tesla-concurrent Faraday Future, verkeert in grote nood.

Elon Musk kan erover meepraten hoe moeilijk het is om een autobedrijf uit de grond te stampen. Geld is een bitch. Het wordt echter nog vervelender als de automaker afhankelijk is van een partij die zelf nauwelijks het hoofd boven water kan houden. Het probleem bij LeEco, van oorsprong een Netflixesk entertainmentbedrijf, zijn volgens het opperhoofd 'veel erger dan verwacht'.

Faraday Future is al geen succesverhaal, maar dan moet je eens naar de cashflow bij moederbedrijf LeEco kijken. Zelfs stookolie is niet zo stroperig. Volgens bestuursvoorzitter Jia Yueting gaat het kapitaal dat de afgelopen maanden is opgehaald de zaak niet helpen. Shit is aan, er zullen bedrijfsonderdelen moeten worden verkocht.

Een gebrek aan geld is altijd een probleem voor een overmaat aan ambitie. Elon Musk hoeft zich dus voorlopig geen zorgen te maken over wat in potentie een machtige concurrent had kunnen worden. Tesla heeft het rijk weliswaar niet alleen, maar heeft wel een belangrijke troonpretendent afgeschud.