De politie-Porsche is terug!

Goed nieuws: de politie gaat weer in de Porsche 911 rijden. Het slechte nieuws: het gaat niet over de Nederlandse dienders. Het zijn de Oostenrijkse agenten die als ze geluk hebben in de sportauto mogen werken.

Niet alleen de Nederlandse politie heeft een geschiedenis met Porsches in de vloot, ook de Oostenrijkse wetshandhavers hebben een band met het merk. Die verbintenis wordt nu nieuw leven ingeblazen met een gloednieuwe 911 Carrera in politiekleuren.

De sportauto is een leenwagen van Porsche die een aantal maanden wordt ingezet. Met zwaailichten, politiekleuren en radio-apparatuur is de Duitse sporter goed uitgerust voor zijn diensttijd. Zelfs de beste ramkrakers zullen moeite hebben om aan deze politieauto te ontsnappen. Met 370 pk en 450 Nm uit een 3.0 boxermotor zal deze nieuwe dienstauto geen enkele moeite hebben met uitdagende patrouilles op de snelwegen. 

Helaas blijft bij deze ene auto, want ook de Oostenrijkse politiedienst moet op de euro's letten. Dit exemplaar zal tot oktober dienst doen in Alpen en daarna terugkeren naar Porsche. Waarschijnlijk zullen de dienders daarna bij hun baas gaan bedelen om de aankoop van een paar 911'jes, maar als die beslissingen daar op dezelfde manier worden genomen als hier is de kans klein dat ze ooit echt worden aangeschaft.