Tesla maakt al zijn modellen nóg sneller

Soms is er alleen maar geweldig nieuws over Tesla. Eerder vandaag werd bekend dat het bedrijf miraculeus genoeg voorligt op schema wat betreft de productie van de Model 3, en nu kunnen we ook nog eens melden dat alle modellen sneller worden.

Het is niet zo enorm lang geleden dat elektrische auto's lachwekkend waren. Het was witgoed zonder hart en ziel. Dat (voor)oordeel heeft Tesla definitief uit de weg geruimd. Een Tesla Model S P100D is sneller bij de honderd dan een Bugatti, we herhalen het maar even.

Toegegeven, Tesla heeft aan de sprintcapaciteiten van dat model niets gedaan (blijft 2,3 seconden - rap zat), maar een groot deel van de rest van de line-up heeft wel een oppepper gekregen. Van nul naar honderd moet en kan gewoon sneller

De instapper Model S 75 is nu 1,2 seconden sneller bij de honderd, binnen 4,3 in plaats van 5,5 seconden. De S 75D doet dat in 4,2 seconden, terwijl dat eerst 5,2 seconden kostte. De S 100D sprint de bekende afstand nu in 4,1 seconden. De Model X, tenslotte, is ook sneller. De X 75D kan het in 4,9 seconden en de 100D in 4,7.

We moeten er twee dingen bij vertellen. Eerst de opmerking dat de sprinttijden naar elkaar zijn toegegroeid, wat op zich prima is, maar het iets minder aantrekkelijk maakt om topmodellen te kopen. En dan het slechte nieuws: dit is geen software-update. Het machtsvertoon is pas beschikbaar op nieuwe auto's. Maar goed, dat is dan weer een incentive om zo'n Tesla te kopen.