Volvo gaat elektrisch en stopt overal accu's in

De kogel is door de kerk. Volvo is begonnen met het afscheid van de verbrandingsmotor. Vanaf 2019 is elke nieuw geïntroduceerde Zweed ofwel helemaal elektrisch, of gedeeltelijk als plugin hybride of milde hybride. 

De aankondiging van Volvo betekent nog niet dat het bedrijf meteen de ouderwetse motor verbant. Desondanks duidt het bericht wel op een verandering die significant is: het bedrijf zegt namelijk in te spelen op de wensen van de klant. CEO Håkan Samuelsson verduidelijkt: "Dit gaat om de klant. De vraag naar geëlektrificeerde modellen neemt significant toe en wij willen adequaat inspelen op de behoeften van huidige en toekomstige klanten. Straks kun je kiezen welke geëlektrificeerde Volvo het beste bij jou past, ongeacht het model."

Een leuk reclameverhaal met een duidelijke boodschap: Nu heb je weinig keus als je graag je auto in een stopcontact wilt steken. In de toekomst kies je eerst de auto en bedenk je daarna of je hybride of elektrisch wilt rijden. Overigens valt het met die beperkte keus bij Volvo nu al behoorlijk mee: alleen de V40 en de S60 zijn nog niet met een hybridesysteem te krijgen. De keus om alleen op geperst dinosaurussap te rijden is er straks echter niet meer, er zit altijd een gedeeltelijke accu-aandrijving bij.

Tussen 2019 en 2021 komen er vijf volledig elektrische Volvo's bij. Twee daarvan zijn van de onlangs gelanceerde Polestar divisie die zich richt op high performance electric cars. De Zweden hopen in 2025 al 1 miljoen geëlektrificeerde wagens te hebben afgeleverd. Tegen die tijd moet ook de productie van de auto's klimaatneutraal gebeuren.