Te koop: überdominante Porsche 962

Porsche is een naam in de Group C. Na de machtige 956 kwam de 962 en ook die auto was dominant én gewild. Gelukkig staat er nu weer één te koop.

De Group C resulteerde in sommige van de interessantste sportwagens ooit. De Porsche 962 bijvoorbeeld, een probleem voor de competitie. Er werden er slechts 91 gemaakt en zo nu en dan wordt er eentje te koop aangeboden.

De 962 was de vervanger voor de gevierde 956 en bleek zeker geen tragische sequel. De 962 won zowel Le Mans en de World Sportscar Championship. Niet een enkele keer, maar tweemaal achter elkaar. En dat is zeker niet het eind van zijn palmares.

Dit specifieke exemplaar vlamde in dienst van Hotchkins Racing, maar crashte jammerlijk in 1986. Nadien was de wagen enige jaren een versplinterd skelet, tot hij in 1989 werd herbouwd en in 1991 prompt een podiumplek in de Daytona won. Het monster heeft dus, ondanks een tragisch interbellum, een prima racing pedigree.

Daarnaast heeft de 3.2 zescilinder moderne updates gehad op basis van nieuwere Porsches. Zozeer, dat de auto nu meer dan 750 pk produceert en tegelijkertijd is uitgerust met betere remmen en ophanging. Deze schoonheid staat nu te koop voor een slordige $1,25 miljoen. Voor de lucky few.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecf126587694', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });